Συνολικά 46 υποψηφιότητες συγκέντρωσαν οι ταινίες και οι σειρές που θα προβληθούν από τα κανάλια Novacinema!

Για ακόμα μία χρονιά, οι ταινίες και οι σειρές που προβάλλονται στην πλατφόρμα της Nova διακρίθηκαν στην επίσημη ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων για την 76η Τελετή Απονομής των Χρυσών Σφαιρών, αποσπώντας συνολικά 46 υποψηφιότητες. Ανάμεσά τους ξεχώρισαν οι ταινίες «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, «A star is Born», με την υπογραφή του Bradley Cooper, «Green Book» του Peter Farrelly, η σειρά της HBO, «Sharp Objects», η μίνι σειρά, «A Very English Scandal» και πολλές άλλες.

Αναλυτικότερα, η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου συγκέντρωσε 5 υποψηφιότητες στις βασικές κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Καλύτερου Σεναρίου (Deborah Davis & Tony McNamara), Α’ Γυναικείου ρόλου για την Olivia Colman και διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία  Β’ Γυναικείου ρόλου για τις Emma Stone και Rachel Weisz.

Η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Bradley Cooper με τη ταινία «A star is Born»  κατάφερε να αποσπάσει 5 υποψηφιότητες: Καλύτερης Ταινίας στη κατηγορία Δράμα, Καλύτερου Τραγουδιού, Σκηνοθεσίας και Α' Αντρικού ρόλου για τον Bradley Cooper, ενώ η Lady Gaga κέρδισε, για δεύτερη φορά στη καριέρα της , υποψηφιότητα στην κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου.

Επίσης, από 5 υποψηφιότητες διεκδικεί βραβεία η ταινία του Peter Farrelly, «Green Book»: Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ, Α' Ανδρικού και Β' Αντρικού Ρόλου για τους Viggo Mortensen και Mahershala Ali αντίστοιχα και Σεναρίου και Σκηνοθεσίας για τον Peter Farrelly.

Η ταινία «Bohemian Rhapsody», που ακολουθεί την πορεία του  θρυλικού συγκροτήματος  των  Queen, διεκδικεί βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας / Δράμα και Α' Ανδρικού ρόλου για τον Rami Malek. Η Melissa McCarthy είναι υποψήφια για το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου και o Richard E. Grant για Β' Ανδρικού ρόλου στην ταινία «Can you Ever Forgive me?». Η ρομαντική κωμωδία «Crazy Rich Asians» διεκδικεί βραβείο Καλύτερης ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ και Α΄ Γυναικείου ρόλου στην ίδια κατηγορία.

Alexander Desplat είναι και φέτος υποψήφιος για Καλύτερη μουσική στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Isle of Dogs» που είναι υποψήφια και στην κατηγορία Καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Στην κατηγορία A' Γυναικείου ρόλου βρίσκονται υποψήφιες  οι Nicole Kidman για την ταινία «Destroyer», η Glenn Close για την ταινία «The Wife» και η Rosamund Pike για την ταινία «A Private War». Ο Robert Redford που έχει ήδη κερδίσει 5  βραβεία Χρυσής Σφαίρας, διεκδικεί ακόμα ένα για την ταινία «The Old Man & the Gun» στην κατηγορία Α' Ανδρικού ρόλου. H ταινία «Spider-Man:Into the Spider-Verse» διεκδικεί βραβείο Καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Τέλος, η ταινία «If Beale Street Could Talk» διεκδικεί 3 βραβεία:  Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Δράμα, Σεναρίου και Β’ Γυναικείου ρόλου για την Regina King

HBO, με την οποία η Nova έχει αποκλειστική συμφωνία προβάλλοντας τις καλύτερες σειρές και ταινίες της σε Ελλάδα και Κύπρο, για μία ακόμα χρονιά ξεχώρισε  διεκδικώντας  9 υποψηφιότητες για  τις σειρές και τις τηλεταινίες της! Συγκεκριμένα, Η σειρά «Sharp Objects» συγκέντρωσε 3 υποψηφιότητες στις κατηγορίες: Καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειράς, Α' Γυναικείου ρόλου σε μίνι σειρά  για την Amy Adams και Β’ Γυναικείου ρόλου σε μίνι σειρά για την Patricia Clarkson. Στην κατηγορία Καλύτερη τηλεοπτική σειρά Κωμωδία ή Μιούζικαλ υποψήφια βρίσκεται η σειρά «Barry» και διεκδικεί ακόμα 2 βραβεία στις κατηγορίες Α' Ανδρικού ρόλου για τον Bill Hader και Β' Ανδρικού ρόλου για τον Henry Winkler. Οι σειρές «Westworld» και «Succession» διεκδικούν επίσης από ένα βραβείο στις κατηγορίες Β' Γυναικείου ρόλου για την Thandie Newton σε τηλεοπτική σειρά/τηλεταινία/μίνι σειρά και Β' Ανδρικού ρόλου  για τον Kieran Culkin σε τηλεοπτική σειρά/τηλεταινία/μίνι σειρά, αντίστοιχα, ενώ η Laura Dern διεκδικεί το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι σειρά  για το «The Tale».

Σε ότι αφορά τη σειρά «The Handmaid's Tale» της MGM  υποψήφια και φέτος είναι η Elizabeth Moss στην κατηγορία Α 'Γυναικείου ρόλου/δράμα και η Yvonne Strahovski στην κατηγορία B 'Γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική σειρά/τηλεταινία/μίνι σειρά.

Τέλος, η μίνι σειρά του «A Very English Scandal»,  διεκδικεί 3 βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειράς, Α' Ανδρικού ρόλου σε τηλεταινία ή μίνι σειρά  για τον Hugh Grant και Β' Ανδρικού ρόλου σε τηλεοπτική σειρά/τηλεταινία ή μίνι σειρά για τον Ben Whishaw. 

Οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν LIVE και αποκλειστικά όλη τη λάμψη της 76ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Χρυσής Σφαίρας, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου, στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα, από το Novacinema1HD. Η τελετή θα μεταδοθεί και σε prime time προβολή, με ελληνικούς υπότιτλους, τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, στις 21:00, επίσης από το Novacinema1HD. Παρουσιαστές της Τελετής Απονομής θα είναι οι Sandra Oh και Andy Samberg. Η τελετή απονομής  Golden Globes, θα είναι διαθέσιμη σε Nova On Demand και Nova GO.

Όλες οι παραπάνω ταινίες και οι σειρές έρχονται σε High Definition και σε ήχο Dolby Digital Surround 5.1, ενώ διατίθενται σε Nova On Demand και Nova GO, ώστε οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova, να μπορούν να τις απολαύσουν, όποτε εκείνοι θέλουν, όπου και αν βρίσκονται!