Εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων λόγω καταστρατήγησης των οικονομικών κανόνων της UEFA, κινδυνεύει να βρεθεί η Μάντσεστερ Σίτι, αν τα όσα αναφέρουν συγκεκριμένα δημοσιεύματα αποδειχθούν αληθινά.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε εικαζόμενες παραβιάσεις του Financial Fair Play (FFP) από την αγγλική ομάδα, βασιζόμενο σε διαρροή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ παραγόντων της Σίτι, κάτι που διερευνάται από την Premier League και την UEFA.

Ο κύριος ερευνητής της UEFA, Ιβ Λετέρμ, επιβεβαιώνει ότι οι πληροφορίες που δημοσίευσε το Der Spiegel, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρές τιμωρίες για την Μάντσεστερ Σίτι, απαγορεύοντας μάλιστα την συμμετοχή της στο Champions League!  Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν ανακαλυφθεί ότι έχει εξαπατήσει την UEFA σε σχέση με τα έσοδα από χορηγίες.

Σύμφωνα με το Spiegel, τα 59,5 εκατομμύρια λίρες που υποτίθεται ότι προέρχονται από τον κύριο χορηγό της ομάδας, την Etihad Airways, είχαν άλλη προέλευση. Ήταν από τον όμιλο Abu Dhabi United Group, ιδιοκτήτη του συλλόγου.

Σε μια διάσκεψη της UEFA στο Δουβλίνο τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος της Αλεξάντερ Τσεφερίν δήλωσε: «Αξιολογούμε την κατάσταση. Έχουμε ένα ανεξάρτητο όργανο που εργάζεται πάνω σε αυτό. Ακόμα κι αν ήξερα περισσότερα, δεν θα μπορούσα να το εξηγήσω τώρα. Αλλά πολύ σύντομα θα έχετε απαντήσεις για το τι θα συμβεί σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση».