Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι με στόχο να κατακτήσει για τρίτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και να προσθέσει ακόμα ένα τίτλο στο τεράστιο παλμαρέ της. Με αυτό θα ασχοληθούν οι παίκτες και το προπονητικό τιμ, ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον της διοίκησης θα βρίσκεται γιατί στην εξασφάλιση ενός τεράστιου χορηγικού deal.

Ο τίτλος της κορυφαίας ομάδας στον κόσμο έχει σίγουρα ιδιαίτερο γόητρο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν αποτελεί βασικό στόχο για την Ρεάλ, που σε κάθε περίπτωση είναι το απόλυτο φαβορί για να τον κατακτήσει. Ακόμα και τα 4,2 εκατ. δολάρια που θα δώσει η ΦΙΦΑ στον τελικό νικητή δεν είναι ένα ποσό που συγκινεί τους διοικούντες την «βασίλισσα». Αντιθέτως, το ποσό των 400 εκατ. ευρώ και η ευκαιρία να προχωρήσουν απροβλημάτιστα την ανακατασκευή του Μπερναμπέου είναι η βασική τους προτεραιότητα σε αυτό το ταξίδι.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, συνοδευόμενος από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη και τους ανθρώπους των δημοσίων σχέσεων και του μάρκετινγκ θα συζητήσουν με εκπροσώπους αραβικών κολοσσών που ενδιαφέρονται να δώσουν το όνομά τους στο θρυλικό «σπίτι» του πιο επιτυχημένου ποδοσφαιρικού κλαμπ.

Εδώ και χρόνια οι «Μερένχες» έχουν αποφασίσει να εκσυγχρονίσουν το Μπερναμπέου και να το φέρουν στο επίπεδο που απαιτεί η εποχή και το μέγεθος της Ρεάλ. Μεγάλο κομμάτι του κόστους της ανακατασκευής, που υπολογίζεται να κοστίσει 600 εκατ. ευρώ, θα εξασφαλιστεί μέσω χορηγικής συμφωνίας. Όποια εταιρεία γίνει ο μεγάλος χορηγός του γηπέδου θα έχει την μοναδική ευκαιρία να του δώσει το όνομά της και φυσικά να γίνει πασίγνωστη σε όλο τον πλανήτη.

Η εταιρεία που αρχικά εξασφάλισε αυτό το προνόμιο ήταν το αραβικό επενδυτικό fund IPIC. Το 2014 συμφώνησε με τη Ρεάλ να της καταβάλει 25 εκατ. ευρώ ετησίως, για 20 χρόνια και όταν το ανακατασκευασμένο γήπεδο ανοίξει τις πύλες του να διαλέξει το νέο του όνομα (είχε ακουστεί η πετρελαϊκή CEPSA που ανήκει στην IPIC). Ωστόσο, λίγο η καθυστέρηση της εξασφάλισης οικοδομικής άδειας από τις αρχές της Μαδρίτης, λίγο το υπέρογκο κόστος της συμφωνίας που έβαλε σε δεύτερες σκέψεις τους μετόχους της IPIC, λίγο το γεγονός πως ο Διευθύνων Σύμβουλος του fund αποπέμφθηκε εξαιτίας συμμετοχής σε σκάνδαλα, οδήγησαν στην άδοξη ολοκλήρωση της συνεργασίας (αν και δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις).

Με τα γραφειοκρατικά κομμάτια του πρότζεκτ να έχουν πλέον ολοκληρωθεί (η άδεια εξασφαλίστηκε) οι άνθρωποι της Ρεάλ έχουν όλα τα διαπραγματευτικά χαρτιά για να αναζητήσουν μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες στην ιστορία του σπορ. Το τι θα κάνουν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η παρέα του δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για τους Μαδριλένους, αλλά το τι θα πετύχει ο Πέρεθ και οι συνεργάτες του θα επηρεάσουν το μέλλον του θρυλικού κλαμπ.