Αρκετά από τα κύρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά επίσης FIFA, UEFA και άλλες συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου, ενώθηκαν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή της «πειρατείας» που προκαλεί η τηλεοπτική υπηρεσία BeoutQ.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως έχει σημειώσει η UEFA, ότι η BeoutQ, με έδρα τη Σαουδική Αραβία, είχε «διανείμει» παράνομα το Champions League και το Europa League τις σεζόν 2017-2018, συμπεριλαμβανομένου του τελικού του Champions League στο Κίεβο στις 26 Μαΐου.

«Συλλογικά, εμείς, ως κάτοχοι των δικαιωμάτων σε πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, καταδικάζουμε την πειρατική οντότητα της BeoutQ. Αυτό συνεχίζει να καταχράται τη λειτουργία των κατόχων των δικαιωμάτων και των νόμιμων τηλεοπτικών φορέων τους», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση, FIFA, η UEFA, η AFC, η LaLiga, η FA, η Premier League και η Bundesliga.

«Η εταιρεία λειτουργεί μέσω μιας επίμονης και παράνομης μετάδοσης γεγονότων για τα οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα. Το τελευταίο παράδειγμα είναι το Ασιατικό Κύπελλο 2019 του AFC, που γίνεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι δραστηριότητες της BeoutQ παραβιάζουν σαφώς και κατάφωρα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η πειρατεία του ΒeoutQ δεν μας βλάπτει μόνο τους κατόχους των δικαιωμάτων. Αλλά βλάπτει και τους νόμιμους συνεργάτες μας. Καιτελικά, τους φιλάθλους των διοργανώσεών μας», προσθέτουν.

«Τα χρήματα που παράγονται από την πώληση τηλεοπτικών δικαιωμάτων μας βοηθούν να υποστηρίξουμε τους συμμετέχοντες. Και φυσικά για την ανάπτυξη των αθλημάτων για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι. Η πειρατεία σκοτώνει τις επενδύσεις. Θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας και τις αρμόδιες αρχές για την ενίσχυση και προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μας. Και να τερματίσει το πρόβλημα της πειρατείας προς όφελος όλων».