Τι κι αν έγινε 36 ετών, ηλικία που θεωρείται υπερβολικά μεγάλη για το υψηλό επίπεδο του επαγγελματικού τένις, ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός γηπέδων, ολοκληρώνοντας μία πολύ καλή χρονιά με ένα πολύ προσοδοφόρο χορηγικό deal.

Μία από τις κορυφαίες ελβετικές εταιρείες παραγωγής σοκολάτας, η Lindt & Sprungli, ανακοίνωσε την πολυετή επέκταση της συνεργασίας της με τον Φέντερερ, η οποία είχε ξεκινήσει το 2009. Ο Ελβετός αστέρας του τένις θα συνεχίσει να διαφημίζει και προμοτάρει τη μάρκα και τα προϊόντα της, με εκτιμήσεις και πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμβόλαιο που θα του αποφέρει συνολικά 20 εκατ. δολάρια.

Ο κάτοχος 19 τροπαίων Γκραν Σλαμ είναι ένας από τους αθλητές που οι χορηγοί έχουν αγαπήσει περισσότερο, σε όλη την ιστορία του αθλητικού μάρκετινγκ. Ακόμα και τώρα που δεν είναι ο αγωνιστικά καλύτερος ή το 2016 που έμεινε αρκετούς μήνες εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και δεν κέρδισε ούτε ένα τουρνουά, οι εταιρείες που συνεργάζονται μαζί του δεν τον εγκαταλείπουν, γνωρίζοντας πως τους εξασφαλίζει εξαιρετικά θετική προβολή.

Για αυτό και συνολικά του δίνουν 58 εκατ. δολ. τον χρόνο, γεγονός που τον κάνει τον καλύτερα αμειβόμενο αθλητή στον κόσμο, με βάση αποκλειστικά τις εμπορικές συμφωνίες (και όχι συμβόλαια με ομάδες, χρηματικά έπαθλα, κλπ). Εκτός από την Lindt στο πλάι του για πάνω από μία δεκαετία βρίσκονται οι εταιρείες Nike, Rolex, Credit Suisse, Jura και Wilson. Αυτό δε σημαίνει πως δεν εξασφαλίζει και νέους χορηγούς. Πριν μερικούς μήνες ανακοινώθηκε σαν νέος πρεσβευτής των ιταλικών ζυμαρικών Barilla, με την Barilla Group να του προσφέρει 40 εκατ. για πολυετή συνεργασία.

Όπως προαναφέραμε έχει φτάσει 36 ετών, ωστόσο δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί για ακόμα μερικά χρόνια. Εξάλλου το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά του μετά το 2007, επιστρέφοντας στους τίτλους κατακτώντας δύο Γκραν Σλαμ και συνολικά το 91% των αγώνων που έδωσε. Οι φετινές του νίκες έφεραν το άθροισμα των χρηματικών επάθλων που έχει κερδίσει στη σπουδαία καριέρα του στα 112 εκατ. δολ., ποσό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο κάθε άλλου στην ιστορία του σπορ.