Μπορεί η σεζόν 2017-18 να μη μείνει στην ιστορία της Λίβερπουλ ως χρονιά κατάκτησης κάποιου τίτλου, ωστόσο θα έχει πάντα μία ιδιαίτερη σημασία αφού κατά τη διάρκειά της ο σύλλογος κατέγραψε το υψηλότερο ετήσιο καθαρό κέρδος στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, Η Λίβερπουλ κατάφερε να εκτινάξει τα συνολικά της έσοδα στα 455 εκατ. λίρες (520 εκατ. ευρώ), ποσό που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του κλαμπ. Μετά την αφαίρεση των δαπανών, ως κέρδη έμειναν 125 εκατ. λίρες (143 εκατ. ευρώ), ενώ ως καθαρό κέρδος (μετά από φόρους) έμειναν 106 εκατ. λίρες. Καμία ομάδα δεν είχε πετύχει αντίστοιχη επίδοση στο παρελθόν, με αμέσως προηγούμενο ρεκόρ να είναι τα 92,5 εκατ. λίρες της Λέστερ από τη σεζόν 2016-17.

Τα ταμεία των «Κόκκινων» είδαν αυξημένη ροή χρημάτων κυρίως λόγω της εξαιρετικής πορείας της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό. Η πορεία αυτή είχε ως αποτέλεσμα μπόνους 72 εκατ. λιρών από την ΟΥΕΦΑ, ενώ βοήθησε και σε άλλους τομείς εσόδων. Κομβικό ρόλο έπαιξε και η μεταγραφή του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα, από την οποία ο αγγλικός σύλλογος καρπώθηκε 160 εκατ. ευρώ.

Όλοι οι επιμέρους τομείς εσόδων παρουσίασαν αύξηση. Τα έσοδα της Λίβερπουλ από την τηλεόραση έφτασαν τα 220 εκατ. λίρες (άνοδος 66 εκατ.), από χορηγίες και εμπορικές συμφωνίες (8 νέα deal και 4 ανανεώσεις) τα 154 εκατ. λίρες (άνοδος 17 εκατ.) και από τους εντός έδρας αγώνες (εισιτήρια, πωλήσεις προϊόντων, κλπ) τα 81 εκατ. λίρες (άνοδος 7 εκατ.)

Αρκετά σημαντικό, σε μία εποχή που τα social media αποτελούν το βασικό μέσο επικοινωνίας, πως κατά τη διάρκεια της σεζόν η Λίβερπουλ απέκτησε 14% περισσότερο κοινό στις διαδικτυακές της πλατφόρμες, ξεπερνώντας συνολικά τα 60 εκατ. εγγεγραμμένους φίλους, ακολούθους, χρήστες, κλπ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα ήρθαν μόλις μερικές ημέρες μετά την ετήσια έκθεση του οίκου Deloitte, που αναφέρει πως η Λίβερπουλ ανέβηκε δύο θέσεις (πλέον 7η) στη λίστα με τους συλλόγους που έχουν τον υψηλότερο τζίρο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.