Πρωταγωνιστής της διαφημιστικής εκστρατείας της αλυσίδας εστιατορίων McDonald’s ενόψει της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, θα είναι ο Βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ.

Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, απέχει λίγο περισσότερο από έξι μήνες. Το διάστημα αυτό μοιάζει πολύ για τους αθλητές, τους προπονητές και τους φιλάθλους, αλλά για αυτούς που ασχολούνται με το αθλητικό μάρκετινγκ δεν είναι. Η γνωστή αλυσίδα fast food McDonald’s, που είναι από τους μεγάλους χορηγούς της διοργάνωσης, ήδη ξεκινά τη διαφημιστική διαδικασία ευελπιστώντας πως θα κερδίσει τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή.

Η καμπάνια της θα κινηθεί γύρω από το πρόσωπο του Νεϊμάρ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Arcos Dorados Holdings Inc.. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει το franchise των McDonald’s στη Νότια Αμερική και τις χώρες της Καραϊβικής, γεγονός που την κάνει τη μεγαλύτερη σε όλο τον κόσμο στον συγκεκριμένο τομέα (διαθέτει το 6,7% των καταστημάτων με το σήμα McDonald’s).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, που δηλώνει λάτρης του φαγητού των McDonald’s, θα πρωταγωνιστήσει σε διάφορες προωθητικές ενέργειες της μάρκας, όπως τηλεοπτικές και άλλες διαφημίσεις, αναρτήσεις στα social media, διαφημίσεις, εκδηλώσεις, κλπ.

Η αρχή έγινε με ένα διαφημιστικό σποτ που θέλει τον Νεϊμάρ να σκοράρει ενάντια σε έναν… βάτραχο και μετά να απολαμβάνει ένα γευστικό χάμπουργκερ.