Νέο μεγαλομέτοχο θα έχει σύντομα η νυν πρωταθλήτρια και γενικότερα πιο επιτυχημένη και δημοφιλής βελγική ομάδα, η Άντερλεχτ, με τον Βέλγο επιχειρηματία Μαρκ Κουκ να αναλαμβάνει την ιδιοκτησία αγοράζοντας το κλαμπ από την οικογένεια Βάντεν Στοκ.

Από το 1971 η Άντερλεχτ συνδέεται διοικητικά με την οικογένεια Βάντεν Στοκ. Ήταν τότε που ο Κονστάν Βάντεν Στοκ, παλαίμαχος παίκτης του συλλόγου και για χρόνια προπονητής της εθνικής Βελγίου, ανέλαβε την ιδιοκτησία και έγινε πρόεδρος. Το 1996 η σκυτάλη πέρασε στον γιό του Ρότζερ, που μέχρι σήμερα καθοδηγεί το κλαμπ. Σύντομα, όμως, η Άντερλεχτ θα περάσει στα χέρια νέου ιδιοκτήτη και συγκεκριμένα του Μαρκ Κουκ.

Πρόκειται για μπίζνεσμαν από τον χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ο οποίος ίδρυσε την Omega Pharma, την οδήγησε στην επιτυχία και το 2014 την πούλησε στην αμερικανική Perrigo για 3,6 δισ. Οι οικονομικές λεπτομέρειες του deal για την Άρσεναλ, το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές, δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστές, ωστόσο βελγικά μέσα κάνουν λόγο για 70 εκατ. ευρώ, με τον Κουκ να παίρνει το 70% των μετοχών. Ο Κουκ είναι ιδιοκτήτης και ακόμα μίας ομάδας της μεγάλης κατηγορίας του βελγικού ποδοσφαίρου, της Οστάνδης, την οποία ίσως εγκαταλείψει για να αποφύγει το ασυμβίβαστο.

Ο Ρότζερ Βάντεν Στοκ εξέδωσε δήλωση για την πώληση του κλαμπ, τονίζοντας πως όπως και ο πατέρας του έτσι και ο ίδιος ήθελαν να παραδώσουν την Άντερλεχτ σε σωστό χρονικό σημείο και σε καλά χέρια. Χαρακτήρισε τον κ. Κουκ «εγγύηση» για το μέλλον της ομάδας και εξέφρασε σιγουριά πως οι «Μωβ και Λευκοί» θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στις εγχώριες διοργανώσεις και θα συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.