Συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) είχαν οι διοικούντες την οργανωτική επιτροπή «Τόκιο 2020», με θέμα συζήτησης το πόσο θα επηρεάσει το ξέσπασμα του κοροναϊού τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της οργανωτικής επιτροπής στο Τόκιο, ο αξιωματούχος της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής, Τζον Κόατες, τόνισε: «Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας μας διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, άρα δεν τίθεται θέμα αναβολής ή ακύρωσης των αγώνων στο Τόκιο»

Εκ μέρους των διοργανωτών, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι, διέψευσε κάθε φημολογία για αναβολή των Αγώνων, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Covid-19 δεν θα επηρεάσει την διεξαγωγή του μεγάλου αθλητικού ραντεβού, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Τόκιο από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου 2020.

«Δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για αναβολή ή ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Θέλουμε να συνεργασθούμε με την κυβέρνηση και να δράσουμε ήρεμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μόρι.