Μόλις εκατό ημέρες από το εναρκτήριο λάκτισμα του EURO 2020, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πως η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης, θα διεξαχθεί κανονικά.

Αύριο, Τετάρτη 3 Μαρτίου 2020, μπαίνουμε στην «τελική ευθεία», καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση από το 100... Αλλά η εξάπλωση του κοροναϊού θέτει εν αμφιβόλω την διοργάνωση. Τρεις μήνες πριν από την εναρκτήρια αναμέτρηση της 12ης Ιουνίου στην Ρώμη, ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία, όλα φαίνεται να λειτουργούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Τα εισιτήρια, τα στάδια, οι μεταφορές και η ασφάλεια, στις 12 χώρες όπου θα φιλοξενηθεί το EURO 2020 είναι δρομολογημένα βάσει προγράμματος, όμως ο κοροναϊός που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς, αφήνει ένα μακρύ πέπλο αμφιβολίας.

Προς το παρόν, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, που συνεδρίασε εχθές στο Αμστερνταμ, είναι καθησυχαστικά: «Η UEFA βρίσκεται σε επαφή με τις διεθνείς και τοπικές αρχές, που είναι υπεύθυνες για τον κοροναϊό και την ανάπτυξή του. Προς το παρόν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τίποτε στο χρονοδιάγραμμα».

«Αρχίζουμε να μιλάμε για αυτό, αναρωτιόμαστε... Αλλά τι μπορεί να συμβεί, όταν το ευρώ αρχίσει να υποχωρεί; Ετσι έχουν τα πράγματα και πρέπει να σκεφθούμε τα πάντα, δηλώνει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Κιν, ενεργό μέλος της Ομάδα Irrésistibles Français...