Ολοκληρώθηκε η αλλαγή ιδιοκτησίας στη Ρόμα, με το ιταλικό κλαμπ να παραμένει σε αμερικανικά χέρια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η αγορά των μετοχών του Αμερικανού Τζέιμς Παλότα, από τον συμπατριώτη του Νταν Φρίντκιν, είναι πλέον γεγονός, καθώς ταξίδεψε στην «αιώνια πόλη» και ολοκλήρωσε τη συμφωνία, με το αντίτιμο της συναλλαγής να ανέρχεται στα 591 εκατ. ευρώ.

Ο Τεξανός είναι επικεφαλής του «Friedkin Group», του οποίου η περιουσία υπολογίζεται στα 4.3 δισ. δολάρια σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και είναι Νο 504 πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Ο Παλότα αγόρασε την ομάδα της Ρώμης το 2011 αντί περίπου 130 εκατ. ευρώ και τώρα φεύγει με σχεδόν με το πενταπλάσιο ποσό στις αποσκευές του. Η ανακοίνωση της Ρόμα: «Η SPV, LLC, που είναι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, ανακοινώνει την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας αγοράς με το The Friedkin Group, στην οποία συμφωνούν μεταξύ άλλων, ότι η AS Roma SPV θα πουλήσει στη στο Friedkin το έλεγχο της ομάδας και ορισμένα μέρα της ακίνητης περιουσίας. Η συναλλαγή θα κοστίσει περίπου 591 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες».

Στην ανακοίνωση της η διάσημη ιταλική ομάδα αναφέρει πως η αλλαγή ιδιοκτησίας θα πρέπει να προχωρήσει μέχρι τις 17 Αυγούστου. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε η διοίκηση Παλότα διατηρεί το δικαίωμα της να ακυρώσει την συμφωνία και να μην επιστρέψει την προκαταβολή, σαν υποχρεωτική αμοιβή τερματισμού των διαπραγματεύσεων, εάν δεν προχωρήσει η αλλαγή στην ιδιοκτησία μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία.