Παγκόσμιος θρήνος επικρατεί στον χώρο του ποδοσφαίρου, ύστερα από το άκουσμα της είδησης πως ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχασε πριν λίγο τη ζωή του από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Ο 60χρονος Αργεντίνος αστέρας του ποδοσφαίρου αντιμετώπιζε συχνά πυκνά προβλήματα υγείας, ενώ μόλις πριν μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο. Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Clarin, πριν λίγες ώρες ο «Ντιεγκίτο» ένιωσε έντονες ενοχλήσεις το στήθος του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη συνοικία του Σαν Αντρέ, στην πόλη της Τίγκρε. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στην οικεία του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Ο Μαραντόνα υπήρξε για πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του σπορ. Οι ποδοσφαιρικές του «παραστάσεις» κυρίως με τη φανέλα της Αργεντινής, αλλά και με συλλόγους όπως η Νάπολι, η Μπαρτσελόνα και η Μπόκα Τζούνιορς τον ανέδειξαν σε θρύλο και είδωλο του «βασιλιά» των σπορ. Παράλληλα, το ίδιο γνωστός έγινε και για την εξωγηπεδική του ζωή και κυρίως τις καταχρήσεις, που ίσως τελικά να του στέρησαν περισσότερα χρόνια ζωής.  

Diego Armando Maradona (Argentina) Nickname - El Pibe de Oro (the Golden  Boy). World Cup 1986. World Cup 86 Best Player. FIFA Player of the Century  2000… | Olahraga

Πελέ: Κάποια μέρα θα κλωτσάμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό

Με το που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο μεγάλος Πελέ έσπευσε να τον αποχαιρετίσει. Ο «μάγος της μπάλας» εξέφρασε την οδύνη του λέγοντας «είναι τόσο λυπηρό να χάνονται οι φίλοι με αυτό τον τρόπο. Σίγουρα μία μέρα θα κλωτσάμε μαζί μία μπάλα στον ουρανό.»