Η Ιταλική ποδοσφαιρική λίγκα έκανε γνωστό πως ήρθε σε συμφωνία με τον όμιλο Mediapro για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σέριε Α, έναντι του ποσού των 1.050.001.000 ευρώ.

Ο ισπανικός κολοσσός Mediapro, που ασχολείται με διάφορους τομείς των τηλεπικοινωνιών και του θεάματος, έκανε δικά της τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, εξασφάλισε την άδεια να διαχειριστεί τα δικαιώματα που αφορούν την τριετία 2018-21, αποκλειστικά στην ιταλική αγορά. Η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της λίγκας, ωστόσο ακόμα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από τις ιταλικές αρχές για τον ανταγωνισμό και τα μονοπώλια για να προχωρήσει το deal.

Για να πείσει τους Ιταλούς η Mediapro προσέφερε 1.000 ευρώ πάνω από το όριο του 1,05 δισ., ποσό το οποίο η Ιταλική Λίγκα είχε θέσει ως κατώτερο όριο. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν σε κάθε μία από τις συνολικά τρείς σεζόν, άρα το συνολικό ποσό θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Η εταιρεία τώρα θα μπορεί να πουλήσει εκείνη διάφορα πακέτα αγώνων στα ενδιαφερόμενα κανάλια, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως πολύ πιθανό είναι να δημιουργήσει δικά της κανάλια στην Ιταλία, σε συνεργασία με τη λίγκα, που θα μεταδίδουν τα ματς.

Η Σέριε Α προσπαθεί εδώ και αρκετούς μήνες να ολοκληρώσει τη διαδικασία πώλησης των τηλεοπτικών, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να βρει πρόταση που θα ξεπερνούσε το μίνιμουμ που είχαν θέσει οι ομάδες. Ιταλικά κανάλια όπως το Sky Italia διαμαρτύρονται για αυτή τη συμφωνία, αναφέροντας πως η Mediapro δε θα λειτουργήσει ως μεσάζοντας, αλλά θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα για να αναπτυχθεί στην εγχώρια αγορά.