Πρόταση 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της Ίντερ από την BC Partners, αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, με έναν Έλληνα, τον Νίκο Σταθόπουλο, να παίζει κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Όπως αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα, η BC Partners, που το τελευταίο διάστημα ακούγεται πολύ στη χώρα μας ύστερα από την εξαγορά της Forthnet,  είναι διατεθειμένη να προσφέρει 500 εκατ. ευρώ για την αγορά της Ίντερ καθώς και να αναλάβει την αποπληρωμή των χρεών του ιταλικού συλλόγου (350-400 εκατ.)

Μπορεί ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του συλλόγου του Μιλάνου,  Στίβεν Ζανγκ,  να αρνείται ότι η Ιντερ είναι προς πώληση, αλλά όπως επισήμανε και η εφημερίδα Sole-24Ore, υπήρξαν ήδη αρκετές συναντήσεις μεταξύ των Ζανγκ, BC Partners και τους LionRock, ένα «φαντ» το οποίο κατέχει μερίδιο μειοψηφίας.  

Ένας Έλληνας είναι εκείνος που πρόκειται να αποφασίσει για την αγορά της Ίντερ από την BC Partners! Αυτό αποκαλύπτει η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza σε άρθρο με τίτλο «Ποιος είναι ο Σταθόπουλος, ο μάνατζερ που εξετάζει τον φάκελο της Ίντερ», κάνοντας μία αναδρομή στην καριέρα του.

«Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την BC Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας πλήρες το βιογραφικό του Νίκου Σταθόπουλου.

Όπως σημειώνεται, προσχώρησε στην BC Partners το 2005, όπου σήμερα είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς έχει και την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία.

Σε μια συνέντευξή του στους Financial Times εξήγησε ότι «η αγορά της σωστής ομάδας είναι αποφασιστική και η ικανότητα δημιουργίας υψηλών αποδόσεων δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο. Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι μόνο να επιλέξεις το σωστό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να είσαι πολύ καλός ιδιοκτήτης αυτού του περιουσιακού στοιχείου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ