Η αμερικανική PepsiCo, ο γνωστός κολοσσός αναψυκτικών και τροφίμων, ανανέωσε τη χορηγική του συμφωνία με την ΟΥΕΦΑ και έτσι θα παραμείνει στην λίστα των μεγάλων χορηγών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η PepsiCo είναι από τους σχετικά νέους εμπορικούς συνεργάτες του Τσάμπιονς Λιγκ, της κορυφαίας διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, αφού προστέθηκε στη λίστα των χορηγών το 2015. Με τις συμφωνίες που αφορούν την διοργάνωση να έχουν πάντα τριετή διάρκεια, PepsiCo και TEAM (η εταιρεία μάρκετινγκ που διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ) έκατσαν στο τραπέζι για να συζητήσουν την επέκταση της συνεργασίας τους. Όπως φαίνεται όλα πήγαν καλά και σήμερα ανακοινώθηκε πως θα είναι μαζί και τον εμπορικό κύκλο 2018-21.

Για αυτές τις τρείς σεζόν η εταιρεία θα διαφημίζεται στους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ θα δικαιούται να χρησιμοποιεί στις καμπάνιες της το όνομα και το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αξίζει να σημειωθεί πως η PepsiCo απολαμβάνει ένα ιδιαίτερο προνόμιο, αφού μπορεί να προβάλει διαφημιστικά όχι μόνο ένα, αλλά πλειάδα προϊόντων της. Συγκεκριμένα, ανάλογα τη χώρα, την αγορά και την περίσταση, οι καμπάνιες θα παρουσιάζουν τα τσιπς Lays/Walkers, το αναψυκτικό Pepsi Max και σε λιγότερο βαθμό υπάρχει παρουσία και των Lipton, 7Up και Doritos. Επιπροσθέτως, το ενεργειακό ποτό Gatorade (ανήκει από το 2001 στην PepsiCo) θα είναι το επίσημο αθλητικό ποτό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός από το κομμάτι του μάρκετινγκ και της διαφήμισης, PepsiCo και ΟΥΕΦΑ συνεργάζονται και σε άλλα επίπεδα, όπως για παράδειγμα το φιλανθρωπικό. Πριν λίγο καιρό, για παράδειγμα, η εταιρεία βοήθησε το ίδρυμα της ΟΥΕΦΑ για τα Παιδιά να κατασκευάσει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου σε περιοχή της Ιορδανίας που διαμένουν πρόσφυγες.

Όσον αφορά τον νέο εμπορικό κύκλο του Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως η ζυθοποιία Heineken και η αυτοκινητοβιομηχανία Nissan θα διατηρήσουν τον ρόλο του χορηγού, ενώ η τράπεζα Santander πήρε τη θέση της Unicredit. Είναι σίγουρο πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθούν ακόμα περισσότερες συμφωνίες.