Οι διοργανωτές του Γαλλικού Όπεν τένις ανακοίνωσαν την αύξηση των συνολικών χρηματικών επάθλων που θα μοιραστούν στους αθλητές του φετινού τουρνουά κατά 10%, σε σχέση με πέρυσι, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 39, 2 εκατ. ευρώ.

Τα τέσσερα Γκραν Σλαμ είναι τα κορυφαία τουρνουά στο παγκόσμιο τένις όχι μόνο γιατί προσφέρουν στους αθλητές φήμη και γόητρο, αλλά και γιατί τους κάνουν αρκετά πλουσιότερους. Κάθε χρόνο οι διοργανωτές των τουρνουά σε Μελβούρνη, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλετον και Νέα Υόρκη αυξάνουν τα έπαθλα που προσφέρουν σε τενίστες και τενίστριες, έτσι ώστε να προσελκύουν, αλλά και να επιβραβεύουν, τους κορυφαίους.

Στο πλαίσιο αυτό οι υπεύθυνοι του Γαλλικού Όπεν αποφάσισαν να αυξήσουν τα χρηματικά έπαθλα που θα δώσουν εφέτος (27/5-10/6) κατά 9 εκατ. ευρώ, με το τελικό ποσό να ξεπερνά τα 39 εκατ. ευρώ. Οι μεγάλοι νικητές σε άνδρες και γυναίκες θα λάβουν από 2,2 εκατ. ευρώ (100.000 περισσότερα από πέρυσι), ωστόσο η μεγαλύτερη άνοδος παρουσιάζεται στις απολαβές όσων ηττηθούν στους πρώτους γύρους και τα προκριματικά της διοργάνωσης.

Τα 39 εκατ. που θα προσφέρουν οι Γάλλοι διοργανωτές είναι το 2ο μεγαλύτερο ποσό που έχει προσφέρει ποτέ Γκραν Σλαμ, με την κορυφή να ανήκει στα 43,7 εκατ. ευρώ που είχε ως συνολικά χρηματικά έπαθλα το περσινό Όπεν της Νέας Υόρκης. Στο τουρνουά της Μελβούρνης στις αρχές του 2018 τα έπαθλα ήταν της τάξεως των 34,5 εκατ. ευρώ, ενώ στο Γουίμπλετον του 2017 το αντίστοιχο ποσό ήταν 37 εκατ.