Τη δυνατότητα να διενεργήσουν εκπτώσεις λόγω... ΔΕΘ θα έχουν οι καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, που εισάγει ο νέος θεσμός «HELEXPO SALES».

Το χρονικό διάστημα από τη έναρξη της εκάστοτε Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μέχρι και τη λήξη της ορίζεται ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με βάση τόσο σχετικό νόμο, όσο και απόφαση της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη.

«Η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη μας κατά την περίοδο της Δ.Ε.Θ., αποτελεί ιδιαίτερη ευκαιρία για την αγορά της Θεσσαλονίκης, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να αυξήσει την κατανάλωση και τον τζίρο των επιχειρήσεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) καλεί όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στον νέο θεσμό για την αγορά της πόλης μας, παρέχοντας τις καλύτερες τιμές, τις καλύτερες εκπτώσεις στους καταναλωτές (...).

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία, φέτος, τιμώμενη χώρα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της αγοράς μας να δείξει το φιλόξενο πρόσωπό της στους επισκέπτες της» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΣΘ, ο οποίος υπενθυμίζει ακόμη ότι «κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Στο μεταξύ, ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, ήτοι στις 9 και στις 16 Σεπτεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Με φωτιζόμενα αστέρια στα χρώματα των ΗΠΑ οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης

Με φωτιζόμενα αστέρια στα χρώματα της σημαίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής θα στολιστούν κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης ενόψει της 83ης Διεθνούς Έκθεσης που θα διεξαχθεί το διάστημα από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO απέστειλε επιστολή στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης που άναψε το «πράσινο φως» για τον στολισμό της πόλης. «Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και των επισκεπτών θα αναρτηθούν καλαίσθητα αστέρια περιμετρικά της Διεθνούς Εκθέσεως και στην οδό Τσιμισκή» ανέφερε η επιστολή της διοίκησης της ΔΕΘ - HELEXPO προς τον κεντρικό δήμο.

Τα αστέρια θα είναι φωτιζόμενα στα χρώματα του άσπρου, του μπλε και του κόκκινου, καθώς φέτος τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ θα είναι οι ΗΠΑ. Ανάλογη κίνηση είχε γίνει και πέρυσι με κινεζικά φαναράκια κρεμασμένα σε κεντρικούς δρόμους λόγω του ότι τιμώμενη χώρα στην 82η διοργάνωση ήταν η Κίνα.