Σημαντικά έργα και δράσεις ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα "Αθήνα 2020" που εξασφάλισε ο δήμος Αθηναίων και προχωρά άμεσα στην υλοποίησή του, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την Περιφέρεια Αττικής.

Μεταξύ άλλων θα υλοποιηθούν έργα παρεμβάσεις και δράσεις αστικής ανάπλασης, αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης, στήριξης της υγείας, κοινωνικής πρόνοιας και εκπαίδευσης, καθώς και δράσεις πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει έργα όπως την αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας με πεζοδρομήσεις και αστικές παρεμβάσεις, την ανάπλαση της πλατεία Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, τη βελτίωση των υποδομών και του πρασίνου του Εθνικού Κήπου, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και κτιρίων, την ολοκλήρωση του Μουσείου «Μαρία Κάλλας», τον περαιτέρω μετασχηματισμό των δημοτικών ιατρείων σε πολυδύναμα κέντρα ολιστικής προσέγγισης αλλά και δράσει για την ανάδειξη και προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, κ.α.

«Μέσα από το πρόγραμμα «Αθήνα 2020», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «προχωρούμε σε δράσεις που εντάσσονται στο δίπτυχο: οικονομική ανάπτυξη της πόλης και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε παρεμβάσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην Αθήνα που θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναζωογόνηση της πόλης, στην ανακούφιση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».