Πριν λίγο καιρό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωνε γεμάτος θλίψη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - η χειρότερη μετά τον πόλεμο, όπως ισχυρίζονται, τα στελέχη του - θα παραδώσει «μια ρημαγμένη χώρα», μια "οικονομία κατεστραμένη"!

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Χθες από το βήμα της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ παραδέχθηκε τα ακριβώς αντίθετα!

Ότι τα ταμεία του κράτους ΔΕΝ είναι άδεια! Και ότι η ελληνική οικονομία έχει διαφύγει τον συστημικό κίνδυνο.

Μέχρι εκεί μπόρεσε να "διορθώσει" την καρικατούρα αντιπολίτευσης που υιοθετεί ασθμένως από το 2016, όπως την σερβίρουν τα "ρεπορτάζ" των φίλιων μέσων.

Δεν γνωρίζουμε αν το αντιλήφθηκε, αλλά έστω με αυτήν την γενική παραδοχή, της "οικονομικής ομαλότητας", ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά αποδέχεται ότι από το 2016 η Ελλάδα έχει μπεί σε αναπτυξιακή τροχιά και ότι η σκληρή μεν, αλλά αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική ήταν για πρώτη φορά (προ και μετά μνημονίου) επιτυχημένη, διαμορφώνοντας (μέχρι τώρα) αποθέματα ρευστότητας ύψους 33 δις!

Αφήνουμε κατά μέρος το ρυθμισμένο χρέος μέχρι και το 2033...Και κοντολογίς τον καθαρό διάδρομο με γεμάτα ταμεία που θα βρει, αν τελικά πάρει την εντολή.

Την επόμενη περίοδο, αν "στριμωχτεί" σε κάποιο debate, ο αρχηγός της ΝΔ ίσως παραδεχτεί έστω και έμμεσα ότι η παράταξή του (μαζί με το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ) άφησε το 2014 μια χώρα μετέωρη, χωρίς να έχει κλείσει ούτε αξιολόγηση (πόσο μάλλον το δεύτερο μνημόνιο), χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς βιώσιμο χρέος, χωρίς πρόσβαση στις αγορές! Μια χώρα λίγα μέτρα πριν τον γκρεμό!

Αλλά μη περιμένουμε θαύματα! Γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα έκλεινε προεκλογικά το μάτι στη φοροδιαφυγή, ούτε θα "δεσμευόταν" ότι δεν θα στέλνει ΣΕΠΕ και ΣΔΟΕ για ελέγχους. Ούτε θα υποσχόταν 7ήμερη εργασία, φοροαπαλλαγές σε όλους (!) και δουλειά από το σπίτι για τις γυναίκες!