Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Τουλάχιστον 18 ευρωπαϊκές εταιρείες είτε έχουν αποσυρθεί από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 είτε βρίσκονται στην διαδικασία αποχώρησης από το έργο, εξαιτίας των απειλών να επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών) στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Το Ιούνιο 2021 επιδιώκεται να έχει ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο και για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα και για την αποθήκευση ενέργειας. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στην διαδικτυακή ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ για τη θαλάσσια αιολική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021.

«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία και ανάπτυξη τεχνολογιών υδρογόνου στην Ελλάδα» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς στην πρώτη συνεδρίαση στρογγυλής τράπεζας για τη χρήση υδρογόνου σε κτίρια, της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance).

Τη συνεργασία του ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με την εταιρεία OCEAN WINDS για την από κοινού μελέτη και ανάπτυξη θαλάσσιων αιολικών πάρκων στην ελληνική αγορά, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Γιώργος Περιστέρης, μιλώντας σε ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα.

Ενεργοποιείται από την Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021, και ώρα 10.00 στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» η φάση υποβολής δικαιολογητικών. Η φάση αυτή είναι ενιαία για όλους τους τύπους αίτησης και ανεξαρτήτως περιφέρειας.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Ενώ μέχρι και χθες η εικόνα που είχαν οι σύμβουλοι ήταν ότι στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα δώσουν το παρών 5 έως 7 σχήματα – επενδυτές, χθες τελικά μη δεσμευτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από 11 επενδυτές.

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των βλαβών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στα Βόρεια προάστια της Αθήνας και συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στο Δίκτυο Χαμηλής Τάσης και στις παροχές νοικοκυριών στις περιοχές Αγ.Στέφανος, Δροσιά, 'Ανοιξη, Διόνυσος, Εκάλη και Κηφισιά.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ