Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Στην προγραμματισμένη γεώτρηση σε κυπριακά χωρικά ύδατα και στο μπλόκο από μέρους τουρκικών στρατιωτικών πλοίων αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ENI, Κλάουντιο Ντεσκάλτσι.

Tags: ,

Μείωση του κόστους από την χρήση πετρελαίου για την ηλεκτροδότηση των νησιών, το οποίο ανέρχεται σε 700-800 εκατ. ετησίως, αναμένεται να επέλθει με την διασύνδεση των νησιωτικών περιοχών με το ηπειρωτικό σύστημα ή μέσω της χρήσης ΑΠΕ, επισήμανε ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης.

Μέσα στο 2018 θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το έξυπνο νησί που ετοιμάζει ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας σε συνεργασία με τη ΡΑΕ.

Τους νέους κανόνες που θα οδηγούν σε πιο αποτελεσματικό ανταγωνισμό και καλύτερες τιμές στην αγορά υπέρ των καταναλωτών, ενέκρινε η Επιτροπή για την βιομηχανία και την ενέργεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 26 και 27 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, θα διενεργηθούν οι νέες δημοπρασίες για την παροχή των δύο υπηρεσιών διακοπτόμενου φορτίου κατά το χρονικό διάστημα 1/3/2018 έως και 31/5/2018, στις οποίες συμμετέχουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος, με περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με πολύ συγκεκριμένους στόχους και μέτρα πολιτικής αποτελούν τους βασικούς άξονες της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για την Ενέργεια και το Κλίμα.

Πρόστιμο 60.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στη ΔΕΠΑ για μη συμμόρφωση της εταιρείας σε μία από τις 7 δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στην κατεύθυνση του ανοίγματος της αγοράς φυσικού αερίου.