Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

«Μία ακόμη διάκριση για τη χώρα μας σε ενεργειακά ζητήματα έρχεται αυτή τη φορά από την Τήλο. Το υβριδικό project TILOS είναι πρώτο μεταξύ 80 ευρωπαϊκών προτάσεων και θα λάβει 11 εκατομμύρια ευρώ», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε ανάρτησή του στο Twitter.

Κοντά στις 30.000 έφτασαν συνολικά οι εγκερκριμένες αιτήσεις του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ», ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 224,62 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 127,07 δισ. είναι το ποσό επιχορήγησης. Στην οικονομία θα εισρεύσουν 414,8 εκατ. ευρώ. Δείτε τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Έτοιμος για την υλοποίηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική, ανεξαρτήτως με ποιόν τρόπο αυτή θα γίνει, δηλαδή αν προχωρήσει ως Έργο Κοινού Ενδιαφέροντος ή ως Εθνικό Έργο, δηλώνει ο Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα μπορούσαν σύντομα να επιστρέψουν με τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, όπως προειδοποίησε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε 17 νομούς της χώρας. Συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο της ΡΑΕ ζητά επειγόντως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ).

Με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 2.174.319 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 133 νέες αιτήσεις ιδιωτών, που εντάχθηκαν, κατά τη δεύτερη φάση υπαγωγών προτάσεων ωφελούμενων ιδιωτών, στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον ΙΙ» μετά από έγκριση από το ΕΤΕΑΝ Α.Ε., φορέα που έχει αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος για όλη την Ελλάδα.

Πλήρης συμφωνία επήλθε ανάμεσα σε Κάιρο και Λευκωσία, για τη δημιουργία αγωγού από το οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε απόψε η κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ.

 Ο έλεγχος της εσωτερικής ηλεκτρικής εγκατάστασης των κτισμάτων στις πληγείσες περιοχές πραγματοποιείται δωρεάν, διευκρινίζει ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή δημοσιεύματα και εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες προκειμένου να μην εξαπατηθούν από επιτήδειους,

O ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Gazprom στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου αύξησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατά 5,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου, εξάγοντας 117,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Tags:

Την πλήρη διαγραφή των οφειλών από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, έως τις 31 Ιουλίου, για τις οικιακές και επαγγελματικές παροχές των καταναλωτών, των οποίων τα κτίρια καταστράφηκαν, αποφάσισε η ELPEDISON, ως δείγμα, όπως επισημαίνει η εταιρία, έμπρακτης υποστήριξης στους συνανθρώπους μας που επλήγησαν.

Tags:

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ