Την επόμενη εβδομάδα παρουσιάζεται η «λίστα» των μονάδων στους θεσμούς.

«Έκλεισε» τελικά χθες στις Βρυξέλλες η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που θα πωληθούν και πλέον αναμένεται η παρουσίασή της στους εκπροσώπους των θεσμών και οι επίσημες ανακοινώσεις, που τοποθετούνται την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΝ, η διαπραγμάτευση κατέληξε οριστικά χθες στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διάσκεψης στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) με κλιμάκιο του υπουργείου υπό τον Γενικό Γραμματέα Μ. Βερροιόπουλο. Η λίστα θα περιλαμβάνει τη μονάδα της Μελίτης και την άδεια για την κατασκευή άλλης μιας μονάδας στον ίδιο σταθμό καθώς και τις δύο μονάδες της Μεγαλόπολης. Παράλληλα, δόθηκε και το «πράσινο φως» για την παράταση της λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου καθώς και για το θέμα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει παρουσίαση στους εκπροσώπους των θεσμών που έρχονται στην Αθήνα.

Πλέον αναμένεται να πραγματοποιηθεί το market test για τις μονάδες εντός του Δεκεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποεπένδυση μέρους του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Βέβαια, θα πρέπει να γίνει ενημέρωση και των εργαζομένων αλλά και των φορέων σε τοπικό επίπεδο στις περιοχές που αφορά η πώληση των μονάδων, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει προεργασία για κινητοποίησεις.