Την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε 17 νομούς της χώρας. Συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο της ΡΑΕ ζητά επειγόντως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ).

Πρόκειται για τους νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνης, Κέρκυρας, Λευκάδος, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, το πλαφόν στις τιμές θα ισχύει ως και την επόμενη Κυριακή και η ανώτατη τιμή θα επαναϋπολογίζεται κάθε Παρασκευή με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της και θα ισχύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Επίσης, με βάση τον συγκεκριμένο τύπο, θα εξετάζονται οι επικρατούσες τιμές και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας εάν πληρούν το κριτήριο ένταξης στο καθεστώς επιβολής ανώτατης τιμής καυσίμου και φυσικά όσοι νομοί το πληρούν θα προστίθενται στη σχετική λίστα.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική γνωμοδότηση

Συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο της ΡΑΕ ζητά επειγόντως ο ΣΕΕΠΕ

Συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς (Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος) και τον γ.γ. Ενέργειας και τον πρόεδρο της ΡΑΕ, ζητά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ), για το θέμα της επιβολής πλαφόν στα καύσιμα.

O Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) απηύθυνε σήμερα στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επιστολή ως κατωτέρω:

"Μετά τη δημοσιοποίηση της εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για επιβολή ανωτάτης τιμής (πλαφόν) στα καύσιμα, παρακαλούμε όπως επειγόντως, σε ώρα και ημέρα της επιλογής σας, μας δεχθείτε σε συνάντηση, προκειμένου να σας καταθέσομε τις απόψεις μας επί του θέματος", αναφέρει η ανακοίνωση.

"Θεωρούμε φυσικά αυτονόητο και απαραίτητο να παρευρεθούν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών καθώς και της ΡΑΕ, προκειμένου η Δημόσια Διοίκηση να έχει πληρέστερη ενημέρωση και τις απόψεις όλων των μερών", σημειώνεται στην ανακοίνωση.