«Έχουμε πολλές ευκαιρίες ως χώρα στον τομέα της ενέργειας για ανάπτυξη, για δημιουργία περαιτέρω θέσεων εργασίας, να μπορέσουμε να μειώσουμε το βιομηχανικό κόστος», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9Fm», ο καθηγητής ενεργειακής οικονομίας, Κώστας Ανδριοσόπουλος.

Ο κ. Ανδριοσόπουλος, καθηγητής, διευθυντής στο Ερευνητικό Κέντρο Ενεργειακής Διοίκησης (Research Centre for Energy Management) στο ESCP Europe Business School του Λονδίνου, αναφέρθηκε στις ενεργειακές εξελίξεις με αφορμή το «Southeast Europe Energy Forum», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, μία μέρα πριν από την επίσημη έναρξη της 83ης ΔΕΘ.

«Οι ενεργειακές εξελίξεις είναι πάρα πολλές τελευταία και η χώρα μας λόγω της γεωστρατηγικής θέσης που κατέχει παίζει έναν σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό το πεδίο. 'Εχουμε μεγάλα πρότζεκτ, όπως ο TAP και οι αγωγοί φυσικού αερίου που περνούν από τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν τη δική τους σημασία. Όχι μόνο από οικονομικής απόψεως και ανάπτυξης που έχουν φέρει στην εθνική οικονομία αλλά περισσότερο από γεωπολιτικής στρατηγικής σημασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Πρόσθεσε δε πως «μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι και μεγάλες ενεργειακές εταιρείες του εξωτερικού βλέπουν αυτές τις ευκαιρίες που μπορεί να δώσει η Ελλάδα. Έχουμε τη συνεχή παρουσία τους και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για την περιοχή μας, για τη χώρα μας, για την οικονομία μας».

Στο φόρουμ το «παρών» θα δώσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και των γειτονικών κρατών, όπως είναι η Κύπρος και η Βουλγαρία, ενώ κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν σκέψεις, ιδέες και βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα και οι γειτονικές χώρες θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τις γεωγραφικές τους θέσεις και θα αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους ενεργειακούς πόρους.