Συμφωνία συνεργασίας, για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά ανακοίνωσαν η εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ και ο Ήρων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, o ΗΡΩΝ θα προμηθεύει την Ελινόιλ με ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, τα οποία στην συνέχεια η Ελινόιλ θα διαθέτει στους πελάτες της.

Στρατηγικοί στόχοι της συνεργασίας αυτής όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες είναι η πρόσβαση των πελατών σε ένα μεγάλο εύρος ενεργειακών προϊόντων, η επέκταση του δικτύου πωλήσεων και η αξιοποίηση και χρήση εναλλακτικών δικτύων λιανικής.

O ΗΡΩΝ ιδρύθηκε από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και δραστηριοποιείται την Παραγωγή, Προμήθεια και Εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και στην Προμήθεια και Εμπορία φυσικού αερίου.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ δραστηριοποιείται στους τομείς της εμπορίας υγρών καυσίμων και λιπαντικών, κατέχει μερίδιο 10% της ελληνικής αγοράς και διαθέτει δίκτυο 620 συνεργαζόμενων και ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων ανά την Ελλάδα. Έχει επίσης σημαντική παρουσία στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της ελληνικής βιομηχανίας καθώς και στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, μέσω ενός παράκτιου δικτύου που αριθμεί πάνω από 140 πρατήρια και μέσω των σταθμών εφοδιασμού σκαφών αναψυχής σε μαρίνες .