Το περίπτερο του ΔΕΣΦΑ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 10, Stand 9), εγκαινίασε την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Παρουσία εκπροσώπων φορέων και εταιρειών του ενεργειακού κλάδου, ο κ. Σταθάκης είχε σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, κ. Σωτήριο Νίκα, καθώς και με διευθυντικά στελέχη του Διαχειριστή. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο Τερματικός Σταθμός LNG της Ρεβυθούσας και οι ισχυρές προοπτικές που διανοίγονται για την ανάδειξή του, με την επικείμενη ολοκλήρωση των έργων της 2ης Αναβάθμισής, αλλά και σημαντικών έργων στην ευρύτερη περιοχή, σε πύλη εισόδου LNG για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Ακυρώσαμε την προηγούμενη συμφωνία πώλησης και πέτυχαμε μια νέα συμφωνία με πολύ πιο αξιόπιστους εταίρους, καλύτερους όρους και υψηλότερο τίμημα. Ο ΔΕΣΦΑ έχει στρατηγικό ρόλο σε μια νέα εποχή, όπου απαιτούνται μεγάλες επενδύσεις στο χώρο της ενέργειας» σημείωσε ο κ. Σταθάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο.

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκας σχολίασε: «H παρουσία του ΔΕΣΦΑ στη φετινή ανανεωμένη 83η ΔΕΘ συμπίπτει με το πέρασμα του σε μια νέα εποχή, στην οποία, ενισχυμένος με την είσοδο των πλέον κορυφαίων και αξιόπιστων ευρωπαϊκών εταιρειών, θα μπορεί πλέον να πρωταγωνιστήσει ως ισχυρός διεθνής παίκτης στην ολοκλήρωση της περιφερειακής αγοράς φυσικού αερίου».