Ξεκινούν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες για τους Υποσταθμούς της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, μετά την επιλογή του αναδόχου για το έργο. Μειοδότρια εταιρεία αναδείχθηκε η Τέρνα έναντι 18,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι μειοδότρια εταιρεία για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού Μετάβασης-Αντιστάθμισης στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου υπαίθριου Υποσταθμού στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη  ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΑΕ», έναντι τιμήματος 18,5 εκατ. ευρώ.

Μετα την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό (καθώς όλες κρίθηκαν αποδεκτές από τεχνικής πλευράς), προέκυψε ότι η TΕΡΝΑ προσέφερε το χαμηλότερο συγκριτικά τίμημα.

Συγκεκριμένα, οι προσφορές που κατατέθηκαν  για το έργο με σειρά κατάταξης είχαν ως εξής:

  1. Κοινοπραξία SIEYUAN-GEDI (Κίνα)
  2. Ομιλος Μυτιληναίου
  3. ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ
  4. ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Όπως σημειώνεται στην ανανκοίνωση, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα (υποβρύχια και υπόγεια) της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου στις 21 Σεπτεμβρίου, επελέγη ο ανάδοχος και για τους Υποσταθμούς. Συνεπώς το σύνολο του έργου εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την ολοκλήρωσή του εντός του 2020.