Ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι η διορία που επέτρεπε στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν πρόταση για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως προσφορές έγιναν από τον όμιλο Μυτιληναίου και την κοινοπραξία Seven Energy-Τέρνα.

Το κοινοπρακτικό σχήμα Seven Energy - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέθεσε προσφορά και για τις δύο μονάδες, ωστόσο έθεσε κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν για να ισχύει η προσφορά. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού τις είχε καταθέσει και κατά τις συζητήσεις που προηγήθηκαν και αφορούν θέσπιση του μηχανισμού επιμερισμού ζημιών και κέρδους και η αποσαφήνιση του τοπίου των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ).

Περνάμε στον όμιλο Μυτιληναίου, που έκανε προσφορά μόνο για τη μονάδα της Μελίτης, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να μην κάνουν λόγο για αιρέσεις και προϋποθέσεις.

Εκτός από τη διαδικασία έμεινε τελικά ο όμιλος Κοπελούζου και η συνεργάτιδα του κινεζική εταιρεία China Energy, όπως και οι ELVALHALCOR και EPH που επίσης είχαν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

Αυτήν την ώρα διεξάγεται ο τυπικός έλεγχος για να φανεί πως οι φάκελοι των προσφορών πληρούν όλα τα κριτήρια, ενώ στη συνέχεια θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις επόμενες ώρες.