Δυναμική μεταστροφή της Φυσικό Αέριο Αττικής στη νέα απελευθέρωμένη αγορά, με ιδιαίτερη αξία, εν αναμονή και της ισχυροποίησης της παρουσίας της ΔΕΠΑ στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Μειώσεις τιμολογίων έως 25% για τους καταναλωτές αναμένεται να επιφέρουν από το 2018 τα νέα «πακέτα» ενέργειας που εισάγει στην απελευθερωμένη πλέον αγορά η Φυσικό Αέριο Αττικής, η οποία από τη νέα χρονιά εισέρχεται και στον ηλεκτρισμό, καλύπτει ενεργειακές ανάγκες πανελλαδικά και συνεργάζεται με σημαντικές εταιρείες των κλάδων τηλεπικοινωνιών, τραπεζών, τεχνικής βοήθειας και ασφάλισης.

Σε μια ειδική, εορταστική εκδήλωση υπό τον τίτλο «το αύριο της ενέργειας είναι ήδη εδώ» η εταιρεία Φυσικό Αέριο Αττικής παρουσίασε όλον τον στρατηγικό της σχεδιασμό και τις νέες της πρωτοβουλίες στον χώρο της ενέργειας για το 2018, έτος κατά το οποίο μετατρέπεται σε ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας.

Βασικό στοιχείο αποτελεί η είσοδος της εταιρείας και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την διάθεση συνδυαστικών πακέτων ενέργειας. Θα προσφέρει ανταγωνιστικό συνδυαστικό πακέτο φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος -υπό την ονομασία energy double play-με ιδιαίτερα χαμηλή τιμή κιλοβατώρας που έχει σχεδιαστεί γι’ αυτό. Τις υπηρεσίες της εταιρείας στον κλάδο του φυσικού αερίου θα μπορούν να απολαύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ζουν και δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου (και όχι μόνο στην Αττική), ενώ οι υπηρεσίες της στον κλάδο του ηλεκτρισμού θα απευθύνονται στο σύνολο των νοικοκυριών και επιχειρήσεων της χώρας.
Μάλιστα εκτιμάται ότι η νέα αυτή στρατηγική θα οδηγήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια που θα κυμαίνονται από 10%-25% ανάλογα με την επιλογή «πακέτου».

Τέσσερις κορυφαίες συνεργασίες

Παράλληλα η εταιρεία το 2018 φέρνει στους υφιστάμενους και δυνητικούς της πελάτες νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από τέσσερις σημαντικές συνεργασίες που ήδη έχει συνάψει:

-Με την εταιρεία Vodafone, οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες στο Φυσικό Αέριο Αττικής και την εξυπηρέτηση, μέσω του δικτύου των 360 καταστημάτων και των 2.800 εργαζομένων της Vodafone πανελλαδικά. Το 2018 η Vodafone θα πωλήσει συμβόλαια φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος και παράλληλα θα χρησιμοποιήσει και τον μηχανισμό πωλήσεων που διαθέτει για τον ίδιο σκοπό. Εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 οι καταναλωτές του φυσικού αερίου θα απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης σε όλα τα καταστήματα Vodafone καλύπτοντας όλη την γκάμα του Φυσικού Αερίου Αττικής, με πρώτο βήμα την πληρωμή λογαριασμών.
Ιδιαίτερη αξία στη συνεργασία αυτή έχει το δίκτυο της Vodafone που θα επιτρέψει μεγαλύτερη και ταχύτερη διείσδυση της εταιρείας Φυσικό Αέριο Αττικής, σε πανελλαδικό επίπεδο.

-Με την Alpha Bank η συνεργασία αφορά στην ένταξη του Φυσικού Αερίου Αττικής στο δίκτυο των συνεργατών του προγράμματος bonus. Πρόκειται για την ένταξη της εταιρείας στο πρόγραμμα Alpha Bonus στην κατηγορία μεγάλοι συνεργάτες, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα προγράμματα επιβράβευσης και πιστότητας πελατών στην Ελλάδα, με 2 εκατομμύρια κάρτες και πάνω από 4.000 συνεργαζόμενα καταστήματα που λειτουργεί στην λογική της συλλογής και στη συνέχεια της εξαργύρωσης πόντων μέσω ειδικών προσφορών κι εκπτώσεων. Οι πελάτες της Φυσικό Αέριο Αττικής από το 2018 εξοφλώντας τους λογαριασμούς τους με κάρτες Alpha Bank για κάθε 1 ευρώ θα κερδίζουν 4 πόντους και θα επωφελούνται από προσφορές και εκπτώσεις ειδικά σχεδιασμένες για αυτούς όπως επίσης και από άλλες προσφορές από τα συνεργαζόμενα μέλη του προγράμματος.

-Με την Europ-Assistance, η συνεργασία αφορά στην επείγουσα τεχνική βοήθεια σε έκτακτες και απρόβλεπτες βλάβες που ενδέχεται να προκύψουν στο σπίτι ή στην επιχείρηση. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επείγουσα ηλεκτρική ή υδραυλική βλάβη, θραύση κρυστάλλων, υπηρεσίες κλειδαρά, επισκευή εξώπορτας και ζημιές σε λεβητοστάσια. Παρέχεται αυτή η υποστήριξη εντελώς δωρεάν 24 ώρες το 24 ωρο, 7ημέρες την εβδομάδα, σε όλα τα νέα συμβόλαια, είτε αερίου, είτε ηλεκτρισμού αλλά και σε όσους ενεργοποιήσουν την υπηρεσία “my account”. Θα αποστέλλεται εντός μιας ώρας ο κατάλληλος τεχνικός για την αντιμετώπιση της βλάβης.

-Με τον όμιλο της Interamerican η εταιρεία θα προσφέρει ασφάλεια του περιεχομένου του σπιτιού ή της επιχείρησης, για ποσό έως 3.000 ευρώ. Οι καλύψεις προβλέπουν περιπτώσεις κλοπής, πυρκαγιάς, ζημιές από φυσικές καταστροφές ή κακόβουλες ενέργειες. Και αυτή η υπηρεσία είναι δωρεάν και θα απευθύνεται σε όλα τα νέα συμβόλαια όπως και σε όσα από τα υφιστάμενα ενεργοποιήσουν το “my account”.

Αναβάθμιση εξυπηρέτησης

Συγχρόνως η εταιρεία προχωρά σε συνολική αναβάθμιση και εξέλιξη της εμπειρίας εξυπηρέτησης που προσφέρει πλέον στους πελάτες της, μέσα από νέα συστήματα υποδομής, τη διεύρυνση της online εξυπηρέτησης, την παροχή καινοτόμων και εξατομικευμένων υπηρεσιών και τον πρωτοποριακό, εύχρηστο και φιλικό, νέο λογαριασμό (με αποτύπωμα ενεργειακό και ιστορικό κατανάλωσης, προσωποποιημένες προσφορές, προτάσεις εξοικονόμησης κτλ).

Το 2018 θα ξεκινήσει η διαδικασία ενσωμάτωσης των δύο λογαριασμών (ηλεκτρισμού/αερίου) σε ένα φάκελο με απώτερο στόχο την δημιουργία κοινού λογαριασμού ρεύματος και φυσικού αερίου. Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει και η online εξυπηρέτηση (μέσω η/υ, κινητών τηλεφώνων κτλ).