Αύριο το μεσημέρι θα κατατεθεί η τροπολογία του ΥΠΕΝ -στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες- για την θεσμοθέτηση ειδικού μειωμένου τιμολογίου ρεύματος για τα νοικοκυριά στην Δυτική Μακεδονία και στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, μίλησε για “μέρα δικαίωσης” σημειώνοντας ότι η ψήφιση της τροπολογίας υλοποιεί μια βασική προεκλογική θέση της περιφερειακής αρχής και αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία στην περιοχή.

Στην συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί παρουσία και του Περιφερειάρχη αναμένεται να ψηφισθεί η ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται μείωση στην τιμή του ρεύματος κατά 30% για όλα τα νοικοκυριά. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Καρυπίδη “θα δημιουργηθεί χρηματοδοτικό ταμείο, το οποίο θα στηρίξει την μείωση του ρεύματος κατά 50% σε όλες τις επιχειρήσεις”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πέρα από τη συγκεκριμένη μείωση θα συνεχιστεί να παρέχεται από τη ΔΕΗ η έκπτωση του 15%, για τους συνεπείς καταναλωτές, όπως και οι όποιες εκπτώσεις δίνονται από τους άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, πρόσθεσε, θα ισχύουν και όσες παροχές υπάρχουν για τους καταναλωτές του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Τέλος, σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, έτσι ώστε τα έργα υποδομής του δικτύου Φυσικού Αερίου στις πόλεις της Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών και του Μανιακίου να ολοκληρωθούν πριν την έλευση του φυσικού αερίου του αγωγού ΤΑΡ το 2020.