Μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης και ο Τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, σχολίασαν τις νέες αρνητικές δηλώσεις του υπ. Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για την κατάσταση της ΔΕΗ.

Ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε τον υπουργό για συστηματική απαξίωση της ΔΕΗ, ενώ του θύμισε πως ρόλος του είναι η προστασία και όχι η απαξίωσή της.

«Από την πρώτη μέρα ως υπ. Ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης υπονομεύει συστηματικά τη ΔΕΗ με επαναλαμβανόμενες συκοφαντικες δηλώσεις. Αρμοδιότητα του είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος κι όχι η απαξίωση της μεγαλύτερης ελληνικής επιχείρησης προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

 

Ο κ. Φάμελλος, από την πλευρά του, μίλησε για παιχνίδια με τη ΔΕΗ και το Χρηματιστήριο. «Ποιος παίζει παιχνίδια με τη ΔΕΗ και το Χρηματιστήριο; Αυτοί που μειώσανε την τιμή ρεύματος χωρίς να πουλήσουν μονάδες και δίκτυα; Ή αυτοί που κινδυνολογούν ότι καταρρέει, μέσα στην τουριστική περίοδο, ενώ ετοιμάζουν αύξηση τιμής και πώληση δικτύων; Άγνοια ή στημένο παιχνίδι;» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σχολιάζοντας και εκείνος με την σειρά του την συνέντευξη Χατζηδάκη.