ΜΟΝΟ ΣΤΟ BIGBUSINESS.GR. Την ώρα που η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφερμογή το σχέδιο για πώληση τμημάτων της ΔΕΗ, για να τη "σώσει", όπως ισχυρίζεται, η επιχείρηση, πέραν όποιων άλλων πηγών εσόδων υπάρχουν και δεν δημοσιοποιούνται ή ακόμα χειρότερα δεν αξιοποιούνται, έχει προς είσπραξη περί τα 85 εκατ. ευρώ μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, λόγω υποχρεωτικής αλλαγής των ονομάτων στις χρεώσεις λογαριασμών, δηλαδή ενοικιαστών ή φιλοξενουμένων.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αρμόδια στελέχη της επιχείρησης, είναι υποχρεωτική η αλλαγή ονομάτων στους λογαριασμούς, που μέχρι τώρα ήταν χρεωμένοι στους ιδιοκτήτες των κατοικιών και διαμερισμάτων, σε όλη τη χώρα, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2019.

Κατά τους υπολογισμούς των ίδιων πηγών, ο αριθμός αυτών των υποχρεωτικών αλλαγών ανέρχεται σε περίπου 655.000 λογαριασμούς και αφορά πρωτίστως ενοικιαστές, αλλά και ένα μικρό μέρος διαδόχους ιδιοκτητών είτε λόγω φυσικού θανάτου των πρώτων προ αρκετών δεκαετιών υπόχρεων είτε λόγω κατοίκησης από συγγενικά τους πρόσωπα. Θα φαίνεται δηλαδή ο πραγματικά διαμένων και υπόχρεος, ως ο πραγματικός καταναλωτής ρεύματος.

Το θέμα είναι ότι κάθε αλλαγή τιμολογείται εφάπαξ από τη ΔΕΗ στα 130 ευρώ, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο σήμερα και το οποίο πολλαπλασιαζόμενο επί των 675.000 υπόχρεων για αλλαγή ονόματος, θα αποφέρει στη ΔΕΗ το ποσό των 85 εκατ. ευρώ!