Την εκλογή του Γιώργου Στάσση στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Ο κ. Στάσσης δήλωσε ότι θα αγωνιστεί με πάθος, ώστε η ΔΕΗ να δραστηριοποιείται επί ίσοις όροις στην ενεργειακή αγορά. Αιχμές Παναγιωτάκη κατά Χατζηδάκη, για απαξίωση της εταιρείας.
Για δραματική κατάσταση των οικονομικών της ΔΕΗ, που συνεχώς επιδεινώνεται κυρίως λόγω της ανόδου των δικαιωμάτων ρύπων, μίλησε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση της  τοποθέτησής του.
«Αν και είχα μία βασική εικόνα, τα πράγματα εξελίσσονται δυναμικά χειρότερα, καθώς διογκώνεται το πρόβλημα», ανέφερε. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω ο στόχος των παρεμβάσεων, που όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί πριν από την έκθεση του ορκωτού λογιστή, στις 24 Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, έδειξε πως το ποσό που αναζητείται κινείται πλέον πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί απάντησε καταφατικά σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο οικονομικός στόχος των παρεμβάσεων δεν είναι πλέον 750 εκατ. ευρώ, όπως έχει δηλώσει ο κ. Χατζηδάκης, αλλά της τάξης των 800-900 εκατ.
Σύμφωνα με τον κ. Στάσση, η χρονική διορία για την οριστικοποίηση των παρεμβάσεων είναι η 15η Σεπτεμβρίου, ώστε να περιέλθουν σε γνώση του ορκωτού. «Πρέπει να περάσουμε τον κάβο», υπογράμμισε, τονίζοντας πως αν ορκωτός παρατηρεί στην έκθεση πως δεν προβλέπονται θετικές ταμειακές ροές για την επιχείρηση σε ορίζοντα 12μηνου, τότε οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να μετατρέψουν σε «κόκκινα» τα δάνεια της επιχείρησης.
Σε αυτές τις παρεμβάσεις, είναι δεδομένο πως θα περιλαμβάνεται η αύξηση των τιμολογίων, η οποία ωστόσο θα εξισορροπείται από τη μείωση του ΦΠΑ και ΕΤΜΕΑΡ. Ο κ. Στάσσης δεν απέκλεισε η αύξηση αυτή να γίνει μέσω της ενσωμάτωσης του ΕΤΜΕΑΡ.
Πάντως, ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν έχει οριστικοποιηθεί το «ψαλίδισμα» της έκπτωσης συνέπειας. «Μην βιάζεστε για την έκπτωση συνέπειας, πρέπει να προσέξουμε τις ασθενέστερες ομάδες», τόνισε.  
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτρα, μίλησε για πιθανή επίσπευση της τιτλοποίησης, ενώ έδωσε έμφαση στη διεκδίκηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Τα ανείσπρακτα θα αποτελέσουν βασικό μοχλό, δεν γίνεται να μην κάνουμε αποκοπές. Οι έχοντες πρέπει να πληρώνουν», επισήμανε.
 
Παναγιωτάκης: Αιχμές κατά Χατζηδάκη-Η ΔΕΗ κάθε άλλο παρά καταρρέει
Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμ. Παναγιωτάκης στην τελευταία ομιλία του ενώπιων των μετόχων, έκανε λόγο για λαμπρές προοπτικές της ΔΕΗ, παρά τα πρόσκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο κ. Παναγιωτάκης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι.

Σύμφωνα με όσα είπε: «Η ΔΕΗ κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα κατάρρευσης είναι.Λυπάμαι πολύ και ανησυχώ όταν ακούγονται παρόμοιες δηλώσεις. Τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας, της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, και η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών που άρχισε να εμφανίζεται από το 2 ο εξάμηνο του 2018 με αποτέλεσμα στο κλείσιμο του έτους ζημιές 356 εκατ. ευρώ (χωρίς εννοείται τις εφάπαξ λογιστικές εγγραφές), ήταν συνέπεια των γνωστών εξωγενών παραγόντων, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη κοινωνική πολιτική μη μετακύλισης των επιβαρύνσεων στην κατανάλωση. Μια πολιτική που έχει πλέον φθάσει στα όρια της. Ωστόσο αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με συγκεκριμένες δράσεις. Δεν χρειάζεται δραματοποίηση».

Τέλος υπερθεμάτισε των μέτρων που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση για την κατάργηση των ΝΟΜΕ, τη μη πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων καθώς και για τον μη τεμαχισμό της εταιρείας.


«Λυπάμαι πολύ και ανησυχώ όταν ακούγονται παρόμοιες δηλώσεις», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης.