Πολύ κοντά σε συμφωνία εξαγοράς εταιρείας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στη FYROM βρίσκεται η ΔΕΗ, καθώς ήδη η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού στρατηγικού της σχεδιασμού, συστατικό στοιχείο του οποίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της στη Βαλκανική, βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο για την εξαγορά του Ομίλου EDS, μίας κορυφαίας εταιρείας στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, στη FYROM.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία συνιστά σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δραστηριότητας της ΔΕΗ στην περιφερειακή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Βαλκανική, στην προοπτική της προωθούμενης ενοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης.

Η EDS, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο. Ο όμιλος EDS είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες trading Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Σερβία, στο Κόσσοβο, στη Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.

Επίσης, είναι βασικός συμμετέχων στο απελευθερωμένο κομμάτι της ηλεκτρικής αγοράς προμήθειας της γειτονικής χώρας και παρέχει σήμερα ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις με ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 320 MW ή το 40% των εταιρειών με περισσότερους από 50 υπαλλήλους. Η EDS είναι προετοιμασμένη να αναπτυχθεί δυναμικά μέσα από τη σταδιακή απελευθέρωση της τοπικής Ηλεκτρικής Αγοράς, ενώ ήδη αναπτύσσει δραστηριότητα και στη λιανική αγορά της Σερβίας, διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο πελατών 10ΜW στο τέλος του πρώτου χρόνου δραστηριοποίησης της.