Αυξημένα οικονομικά και λειτουργικά μεγέθη ανακοίνωσε η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας για το πρώτο τρίμηνο του 2020, παρά τις επιπτώσεις - όπως σημειώνει - της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισής της στο τέλος της περιόδου.

Συγκεκριμένα ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 28,9 εκ. ευρώ, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 24,74 εκ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 15,7 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Στο ίδιο διάστημα, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατασκεύασε περισσότερα από 33 χλμ. νέου δικτύου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και πρόσθεσε 5.900 νέα σημεία παράδοσης φυσικού αερίου, ενώ οι επενδύσεις  της εταιρείας για την επέκταση του δικτύου ανήλθαν σε 6,17 εκ ευρώ και ο όγκος φυσικού αερίου που διακινήθηκε ξεπέρασε τα 211,2 εκατ.  κυβικά μέτρα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, σημείωσε:

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 επιβεβαιώνουν τη στρατηγική ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, την άρτια οργάνωση και τον σχεδιασμό που με συνέπεια υλοποιούμε. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η εταιρεία μας καταγράφει μεγάλη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα καταφέρει να υλοποιήσει στο ακέραιο και απολύτως εντός χρονοδιαγράμματος, το μεγάλο επενδυτικό της πλάνο και θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη του δικτύου στις περιοχές της Αδείας της».