Την επανενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track του επενδυτικού σχεδίου για το φωτοβολταϊκό έργο στην Κοζάνη συμφώνησαν ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Enterprise Greece.

Σε συνάντηση που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλίας Μοναχολιάς με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο τουEnterprise Greece Χρήστο Στάικο και Ηλία Αθανασίου, αντίστοιχα συμφώνησαν καταρχήν για την επαναενεργοποίηση με τη διαδικασία του fasttrack του επενδυτικού σχεδίου για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Για το έργο αυτό, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει εξασφαλίσει την πλήρη αδειοδότηση και θα το κατασκευάσει σε χώρο που παραχωρεί η ΔΕΗ, στην περιοχή παλαιών ορυχείων της Κοζάνης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 180.000.000 ευρώ, που θα συμβάλει άμεσα στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Στη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθεί προσωπικό από την περιοχή. Κύριος του έργου είναι η εταιρεία ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ 1, 100% θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Οι δύο εταιρείες συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών σχημάτων για επενδύσεις στην Ελλάδα στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.