Ακόμη μια σημαντική διάκριση για τη συνεισφορά του στην μετάβαση προς μια κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στα Environmental Awards 2020. Ο Όμιλος έλαβε χρυσό βραβείο για την πράσινη πρακτική της αξιοποίησης δευτερογενών υλικών (εναλλακτικών καυσίμων και πρώτων υλών) στην κατηγορία «Waste Management – Κυκλική Οικονομία».

Συνεπής στη δέσμευσή του να υπηρετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επενδύει συστηματικά σε πράσινες πρακτικές που προάγουν την κυκλική οικονομία. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της εξοικονόμησης των φυσικών πόρων, εφαρμόζει στα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου την καινοτόμα μεθοδολογία της «συν-επεξεργασίας», που αφορά στην υποκατάσταση ορυκτών πρώτων υλών και καυσίμων με εναλλακτικά υλικά για την ενεργειακή τους αξιοποίηση. Υιοθετώντας την πρακτική αυτή, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πετυχαίνει τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των Εργοστασίων του και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά την παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία του σε παγκόσμιο επίπεδο, πρωταγωνιστεί στην ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων των σύγχρονων κοινωνιών, για ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς απορρίμματα.

Η κα Λένα Μπέλση, Επικεφαλής της Δραστηριότητας Εναλλακτικών Καυσίμων & Πρώτων Υλών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Πρόκειται για μία ξεχωριστή διάκριση για τον Όμιλό μας, που αναδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις διαχρονικές προσπάθειες που καταβάλλουμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας αναφορικά με το περιβάλλον. Μία ουσιαστική επιβράβευση που επιτεύχθηκε χάρη στους ανθρώπους μας και την προσήλωση που επιδεικνύουν στη στρατηγική και το όραμα της εταιρίας για έναν πιο πράσινο και καθαρό κόσμο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προαγωγή των αρχών της κυκλικής οικονομίας».