Μπορεί η κακοκαιρία Μήδεια να υποχώρησε, ωστόσο εκατοντάδες σπίτια παραμένουν για 6η μέρα χωρίς ρεύμα στην Αττική.

Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καλέσει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα να το δηλώνουν, ώστε να πηγαίνουν οι τεχνικοί, ενώ η ΔΕΗ ανακοίνωσε επιπλέον έκπτωση στα νοικοκυριά που επλήγησαν, που φτάνει συνολικά το 30%.

Σε πλήρη ομαλοποίηση οδεύει η ηλεκτροδότηση των βορείων προαστίων της Αττικής, που χτυπήθηκε σκληρά από την κακοκαιρία. Εκατοντάδες συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται και εκτιμάται ότι έως το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί και τα τελευταία προβλήματα. Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καλέσει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα να το δηλώνουν, καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι βλάβες στο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 20/2 περίπου 700 νοικοκυριά είναι για 6η μέρα χωρίς ρεύμα, σε Δροσιά, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Εκάλη, Άνοιξη, Κρυονέρι, Κάλαμο. Στρατός και ΔΕΔΔΗΕ στη μάχη της αποκατάστασης των βλαβών στο δίκτυο, ενώ στο Δήμο Ωρωπού άνοιξαν και τα στενά στις γειτονιές.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε 2750 κλήσεις για κοπές δένδρων και μεταφορές πολιτών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι βλάβες στο δίκτυο χαμηλής τάσης είναι δύσκολο να εντοπιστούν εφόσον δεν δηλωθούν, και από την άλλη δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, να προαναγγέλλουν αγωγές κατά του Διαχειριστή Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ζητώντας αποζημιώσεις.

Για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων από πτώσεις δένδρων, «έρχονται» τα υπόγεια δίκτυα με χρηματοδότηση από το Tαμείο Aνάκαμψης.

Πηγή: ΕΡΤ