Τον πρώτο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής, στο Λαύριο, εγκαινίασαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση ο ΔΕΔΔΗΕ και ο Δήμος Λαυρεωτικής.

Ο νέος σταθμός που βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου είναι το αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας του ΔΕΔΔΗΕ με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα με την ερευνητική ομάδα SmartRue της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος SHAR-Q.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ο επικεφαλής του Διαχειριστή, Ν. Χατζηαργυρίου επισήμανε ότι η ενεργός συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ στην ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης είναι καθοριστική για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς σημείωσε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής έξυπνων πόλεων, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι βασικοί στρατηγικοί συνεργάτες του δήμου, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζονται αντίστοιχες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας ώστε πλέον οι πόλειςνα γίνουν πιο φιλικές στους δημότες. Ανέφερε δε ότι ο δήμος Λαυρεωτικής συμμετέχει στο Σύμφωνο των Δημάρχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με παράλληλη εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Επίσης ο διευθυντής κλάδου μετρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ, Κ. Ανδρεάδης επισήμανε ότι η ενεργός συμμετοχή του ΔΕΔΔΗΕ σε έργα που προωθούν νέες τεχνολογίες φιλικότερες προς το περιβάλλον, αποτελεί βασική συνιστώσα της στρατηγικής του και κατέληξε ότι όλες οι προσπάθειες συγκλίνουν σε έναν βασικό στόχο, στον εκσυγχρονισμό των δικτύων και στη μετάβασή τους στην εποχή των έξυπνων δικτύων.