Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 26 και 27 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα, θα διενεργηθούν οι νέες δημοπρασίες για την παροχή των δύο υπηρεσιών διακοπτόμενου φορτίου κατά το χρονικό διάστημα 1/3/2018 έως και 31/5/2018, στις οποίες συμμετέχουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες.

Τις σχετικές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή των βιομηχανιών στη δεύτερη δημοπρασία του έτους, δημοσιοποίησε χθες ο αρμόδιος ΑΔΜΗΕ. Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός της διακοψιμότητας ενισχύσει την επάρκεια του συστήματος ηλεκτρισμού και στηρίζει την ανταγωνιστικότητα της “βαριάς” βιομηχανίας που αμείβεται για το “σβήσιμο” μονάδων εφόσον χρειαστεί.

Ως γνωστόν στην δημοπρασία μπορούν να συμμετέχουν οι καταναλωτές για κάθε θέση κατανάλωσης ξεχωριστά όπως αυτή έχει εγγραφεί στο Μητρώο Διακοπτόμενου Φορτίου για την παροχή υπηρεσιών διακοπτόμενου φορτίου, που αντιστοιχεί σε 35 τοποθεσίες επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες για την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου 1 (αφορά την μεγαλύτερης διάρκειας διακοψιμότητα) η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 26/2 και η συνολικά διακοπτόμενη ισχύς θα ανέλθει σε 620 MW.

Για την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου 2 (αφορά την μικρής διάρκειας διακοψιμότητα) η δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 27/2 και η συνολικά διακοπτόμενη ισχύς θα ανέλθει σε 450 MW.

Υπενθυμίζεται ότι στην δημοπρασία του Ιανουαρίου, η τιμή “έκλεισε” στις 55.000 ευρώ/MW στον πρώτο τύπο και στις 42.000 ευρώ/MW στον δεύτερο τύπο υπηρεσίας διακοπτόμενου φορτίου.