Την ολοκλήρωση ενός επιπλέον μέτρου για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού κατά την χειμερινή περίοδο σηματοδοτεί η αναχώρηση του πλοίου “εφεδρείας” υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), που για δύο μήνες βρισκόταν στον κόλπων των Μεγάρων.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα και σε εφαρμογή σχετικής σύμβασης μεταξύ της ίδιας και της Αλγερινής SONATRACH, αναχώρησε από την Ελλάδα το πλοίο LALLA FATMA, που παρέμεινε στον κόλπο των Μεγάρων για δύο μήνες προκειμένου να συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και των πελατών της ΔΕΠΑ κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με την ΔΕΠΑ, πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και φυσικά της ΔΕΠΑ που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθόσον το πλοίο λειτούργησε ως πλωτή δεξαμενή LNG αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό την αποθηκευτική δυναμικότητα των δεξαμενών LNG του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα -που ανέρχεται σε 130.000 κυβικά μέτρα- κατά επιπλέον 120.000 κυβικά μέτρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Δ. Τζώρτζης, επισκέφτηκε το πλοίο λίγο πριν την αναχώρησή του και ευχαρίστησε θερμά τόσο τη SONATRACH όσο και το πλήρωμα, για την εποικοδομητική συνεργασία μέσω της οποίας “θωρακίστηκε” η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.