Σε περίπου 30.000 ανέρχονται, συνολικά, τα νοικοκυριά που έχουν ήδη οριστικοποιήσει τις αιτήσεις υπαγωγής τους στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ”, μετά από δύο σχεδόν εβδομάδες από την έναρξη της διαδικασίας στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Το Σαββατοκύριακο οι εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης των προηγούμενων Περιφερειών που εντάχθηκαν στο σύστημα, ενώ εφικτή θα είναι και η εγγραφή νέων χρηστών, για τις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Ιονίου, από τις συνολικά 6 Περιφέρειες που «έτρεξαν» αυτή την εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα απενεργοποιηθεί η πρόσβαση των μέχρι σήμερα εγγεγραμμένων και θα ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εγγραφής για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα είναι προσβάσιμη από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, διαβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας σε εκδήλωση στα Χανιά, ότι ήδη έχει διασφαλιστεί η ένταξη στο πρόγραμμα για το σύνολο των αιτήσεων που έχουν οριστικοποιηθεί, ανεξάρτητα αν οι ενδιαφερόμενοι έχουν χαρακτηριστεί ως «επιλαχόντες» από το πληροφοριακό σύστημα. Τόνισε ότι η διαθεσιμότητα πόρων είναι πλέον πολύ μεγάλη, καθώς το συνολικό ποσό που προέρχεται τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από τον τραπεζικό δανεισμό, προσεγγίζει πλέον το 1 δισ. ευρώ.