Πραγματικότητα αποτελεί, πλέον, για τη ΔΕΗ η εξαγορά της με έδρα την ΠΓΔΜ εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS, ύστερα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Από τις αρχές του 2018 έχει γίνει γνωστή η πρόθεση της ΔΕΗ να συμπεριλάβει την EDS στο χαρτοφυλάκιο των εταιρειών που της ανήκουν. Η EDS, η οποία ιδρύθηκε το 2012, έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο. Ο όμιλος EDS είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες trading Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στη Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία.

Όπως αποκαλύπτει σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΗ το τίμημα που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθεί το deal φτάνει τα 4,8 εκατ. ευρώ, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης να «ανάβει πράσινο φως» στο να πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Διαβάστε τι ανάφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, για αυτή την επένδυση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων οικονομικών και νομικών ενεργειών, ενέκρινε στη συνεδρίασή του στις 13/4/2018, την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EDS που εδρεύει στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε € 4.800.000. Η συγκεκριμένη εξαγορά εντάσσεται στη στρατηγική διεθνοποίησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και ειδικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων όπου επιδιώκει να καταστεί ηγετική δύναμη ενόψει και της επερχόμενης ενοποίησης των αγορών ενέργειας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.