Την εξαγορά τριών θυγατρικών και μιας συγγενούς εταιρείας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε η Δέλτα Τεχνική ΑΕ, ενισχύοντας τη δραστηριότητά της στον κλάδο των ΑΠΕ, καθώς και τα οικονομικά της μεγέθη.

Μετά από τις διαδικασίες εξαγοράς η Δέλτα Τεχνική ΑΕ κατέχει πλέον σχεδόν το σύνολο των εταιρικών μεριδίων των εταιρειών με την επωνυμία ΡΕΝΑΤΟΣ ΑΠΕ ΕΕ, ΦΩΤΡΟΝ ΑΠΕ ΕΕ, ΔΙΠΟΛΙΣ ΑΠΕ ΕΕ καθώς και GUIGAN HOLDIND LIMITED & ΣΙΑ ΟΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνολικό τίμημα της εξαγοράς, καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη μητρική εταιρεία. Οι εταιρείες αυτές έχουν στην κατοχή τους 7 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκή τεχνολογία, συνολικής ισχύος 560 kW. Οι σταθμοί διαθέτουν άδειες λειτουργίας και συμβάσεις πώλησης της παραγωγής ενέργειας μέχρι τα έτη 2039 - 2040.

Ο Αναστάσιος Δεληγιώργης, πρόεδρος του ομίλου Δέλτα Τεχνική σχολίασε σχετικά: «η εν λόγω εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δραστηριότητας των εταιρειών του Ομίλου, καθώς οι 4 εταιρείες είναι κάτοχοι φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 0,56 MW και με ετήσιο κύκλο εργασιών περί τις 300.000 ευρώ».