Σε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη προχώρησαν το πρωί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ πραγματοποιεί σήμερα τρίωρη στάση εργασίας, ενώ, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες οι οποίες όπως γνωστοποιήθηκε χθες από την ομοσπονδία θα έχουν και επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την προκήρυξη διαγωνισμού από τη ΔΕΗ ως το τέλος Μαΐου για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης 3 και 4 και Φλώρινας, καθώς και των λιγνιτωρυχείων που τις τροφοδοτούν.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Αδαμίδης, εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά δεν θα βρεθούν αγοραστές για τις μονάδες ενώ προέβλεψε ότι, αν βρεθούν, οι εργαζόμενοι σε αυτές θα είναι σε μόνιμη απεργία. Δήλωσε επίσης ότι δεν διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι καθώς ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να προχωρήσει σε νέο κανονισμό εργασίας, ενώ υποστήριξε πως το γεγονός ότι η 5η μονάδα της Μεγαλόπολης που λειτουργεί με φυσικό αέριο θα λειτουργεί σε μειωμένη ισχύ (500 αντί για 811MW) προκειμένου να δουλεύουν οι υπό ιδιωτικοποίηση μονάδες λόγω έλλειψης χωρητικότητας στο δίκτυο, αποτελεί κρατική ενίσχυση.

Διαβάστε Επίσης:

Παναγιωτάκης: Διασφαλίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα στις υπό απόσχιση μονάδες της ΔΕΗ