Όπως ανακοίνωσε η διαζειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για το γέμισμα του αγωγού. Αυτό το πρώτο γέμισμα του αγωγού είναι απαραίτητο πριν ξεκινήσει η κανονική μεταφορά του φυσικού αερίου.

 

Επί των ήλων: Δε φτάνει που επέμενε η Ρωσία και η Γερμανία της Μέρκελ, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού αυτού, με αποτέλεσμα να ζεσταθεί σε λίγο το κοκκαλάκι όλων των κατοίκων, κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, ακόμα τα χαλασμένα τους μυαλά, κοιμούνται και ξυπνούν με το φόβο της εξάρτησης από τη Ρωσία. Άραγε, η χρόνια και αρρωστημένη τους εξάρτηση από τις ΗΠΑ, δεν τους προβληματίζει;

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο αγωγός προορίζεται να φέρει ρωσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη, λύνοντας έτσι πολύ μεγάλα προβλήματα θέρμανσης για εκατομύρια νοικοκυριά, αλλά και για χιλιάδες επιχειρήσεις.

Οι ΗΠΑ, αλλά και χώρες της Ανατολικής Ευρώπης επέκριναν ιδίως την μεγαλύτερη εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό αέριο. Επιπλέον, ισχυρίζονται ότι η Ουκρανία και άλλες χώρες διαμετακόμισης του ρωσικού φυσικού αερίου απειλούνται με οικονομική ζημία ως αποτέλεσμα της αποτυχίας των συζητήσεων για τα τέλη της διαμετακόμισης του φυσικού αερίου.

Σε περίπτωση που η Ρωσία χρησιμοποιήσει τις ενεργειακές της προμήθειες ως πολιτικό όπλο, η γερμανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι θα λάβει μέτρα σε εθνικό επίπεδο και επίσης ότι θα εργαστεί για την επιβολή κυρώσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, πρόκειται να προωθηθούν στην Ουκρανία έργα παραγωγής υδρογόνου και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: Deutschlandfunk