Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020

Σημαντικό βήμα για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου, χαρακτηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την προκήρυξη σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ, του διαγωνισμού για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενάμιση μήνα μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Δυνάμεις πιστές στον στρατάρχη και ηγέτη της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χάφταρ, απέκλεισαν σήμερα, Σάββατο, τους κύριους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής πετρελαίου στην ανατολική Λιβύη, όπως ανακοίνωσε η λιβυκή Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου απώλεσαν σήμερα μέρος των κερδών που σημείωσαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να επανεξετάζουν τις πιθανότητες άμεσων προβλημάτων στην προσφορά πετρελαίου στη Μέση Ανατολή μετά τον φόνο του ανώτατου Ιρανού στρατηγού από αμερικανικό πλήγμα.

Πρόταση για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη, θα στείλει στο Ισραήλ τις επόμενες μέρες η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο.

Επιπλέον 650 χλμ. νέου δικτύου διανομής σχεδιάζει να κατασκευάσει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) την πενταετία 2020-2024, με 100.000 επιπλέον νέα σημεία παράδοσης, εξυπηρετώντας περίπου 150.000 επιπλέον νοικοκυριά.

Το ελληνικό πρόγραμμα εξορύξεων και ερευνών θα προχωρήσει κανονικά ξεκαθαρίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη σκιά των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων. «Δεν επηρεαζόμαστε από το τι κάνει η Τουρκία, δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, προχωρούμε το πρόγραμμα κανονικά και με μεγάλη φροντίδα για το περιβάλλον» σημείωσε.

Ανοδικά κινούνταν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα ενόψει της συνεδρίασης στον ΟΠΕΚ, του οποίου τα μέλη αναμένεται να εξετάσουν την περίπτωση μεγαλύτερων μειώσεων στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις τιμές και να αποτρέψουν τον κορεσμό της αγοράς την επόμενη χρονιά.

«Ανοίξτε τον ανταγωνισμό στο φυσικό αέριο, επωφεληθείτε από την ευκαιρία που σάς δίνεται για ασφάλεια στον εφοδιασμό, τερματισμό της απομόνωσης και εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών τιμών από μια εταιρεία με ελληνικές καταβολές που θέλει να φέρει αέριο από το Ισραήλ στην Κύπρο!».

Χρονιά επανάσταση για την αγορά φυσικού αερίου είναι το 2019, που βαίνει προς το τέλος του, καθώς οι ισορροπίες στον κλάδο έχουν αλλάξει τόσο ως προς την προέλευση του καυσίμου όσο και ως προς τα μερίδια αγοράς των επιχειρήσεων.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ