Χωρίς να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil - Qatar Petroleum στον στόχο «Δελφύνη-1» στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Η κοινοπραξία ξεκινάει γεώτρηση σε νέο στόχο του «Οικοπέδου 10».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου, οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Δελφύνη-1» έχουν ολοκληρωθεί. Το υπουργείο ανακοίνωσε πως το βρετανικό γεωτρύπανο «Stena Icemax» έχει ήδη μετακινηθεί και ξεκίνησαν οι εργασίες στον δεύτερο στόχο «Γλαύκος-1» της κοινοπραξίας στο ίδιο τεμάχιο. Με βάση τους προγραμματισμούς το γεωτρύπανο θα παραμείνει στο νέο στόχο μέχρι και τον επόμενο μήνα.

Από την επίσημη ανακοίνωση τερματισμού εργασιών της πρώτης γεώτρησης απουσιάζουν τα αποτελέσματα, τα οποία το υπουργείο Ενέργειας και ExxonMobil αποφάσισαν να τα δημοσιοποιήσουν με την ολοκλήρωση και της δεύτερης γεώτρησης στον στόχο «Γλαύκος-1».

Η γεώτρηση στον στόχο «Δελφύνη-1» ολοκληρώθηκε ομαλά, εκτός από κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο τέλος Δεκεμβρίου σε σύστημα του γεωτρύπανου. Παρά τις απειλές της Τουρκίας, δεν σημειώθηκε το παραμικρό, εν αντιθέσει με άλλες γεωτρήσεις, όπου η Τουρκία είχε στην περιοχή δύναμη πολεμικών πλοίων. Στη συγκεκριμένη γεώτρηση η τουρκική παρουσία ήταν υποτονική.