Στην ετήσια συνάντηση της πετρελαϊκής βιομηχανίας για τις υπεράκτιες δραστηριότητες «Offshore Mediterranean Conference & Exhibition», που θα πραγματοποιηθεί στη Ραβένα, από τις 27 έως τις 29 Μαρτίου, πρόκειται να συμμετάσχει η ΕΔΕΥ.

Εξάλλου, τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον οδικό χάρτη του 2019, σε ό,τι αφορά την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Σπύρος Μπέλλας, στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς έκθεσης Global APPEX (Prospect & Property Expo). Η έκθεση διοργανώθηκε από την Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων Πετρελαίου (American Association of Petroleum Geologists, AAPG) και πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου, στο Λονδίνο.

Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στον εκθεσιακό χώρο της διοργάνωσης με περίπτερο, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναφορικά με την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΔΕΥ καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι αφενός οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν θέσει την ευρύτερη περιοχή στο επίκεντρο της προσοχής των εταιρειών, αφετέρου οι περιοχές όπου οι εταιρείες μπορούν να επενδύσουν στην έρευνα είναι πολύ λίγες πλέον στη λεκάνη της Μεσογείου.