Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, παρά τις "δυσμενείς συνθήκες", το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 37,12 εκατ. ευρώ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για το 2020, το οποίο αφορά συνδέσεις καταναλωτών, επεκτάσεις δικτύου φυσικού αερίου και τροφοδότηση νέων περιοχών.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τον Ιούλιο φέτος υπογράφηκαν 2.600 νέες συμβάσεις σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, αυξημένες κατά 3% έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα και περισσότερες κατά 17% συγκριτικά με τον προϋπολογισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία εκτιμά ότι στο σύνολο του 2020 αναμένεται να υπογραφούν περισσότερες από 22.000 νέες συμβάσεις σύνδεσης φυσικού αερίου.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σημειώνει ότι για την αποφυγή του συγχρωτισμού των πολιτών στα γραφεία εξυπηρέτησης της εταιρείας, το επόμενο χρονικό διάστημα και έως το τέλος του έτους θα επισκέπτονται προγραμματισμένα τις απομακρυσμένες περιοχές οι δύο 2 κινητές μονάδες της εταιρείας.

Έτσι, οι πολίτες θα ενημερώνονται για τη διαδικασία σύνδεσης, την υποβολή αιτήσεων σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, καθώς και για την ασφαλή του χρήση ενδεικτικά για τη Θεσσαλονίκη (στις περιοχές Λαγκαδά, Κουφάλια, Χαλάστρα, Τρίλοφο-Πλαγιάρι, Επανομή-Ν. Μηχανιώνα, Χορτιάτη-Φίλυρο, Βασιλικά-Αγ. Παρασκεύη-Ν. Ρύσιο) και για τη Θεσσαλία (στον Τύρναβο, Ελασσόνα, Καλαμπάκα, Αγιά, Παλαμά, Σοφάδες, Αλμυρός, Βελεστίνο, Μουζάκι, Πύλη).