Η ομάδα πετρελαιοπαραγωγικών κρατών OPEC+ θα συναντηθεί σήμερα για να συζητήσει την εξασθένηση των προοπτικών για τη ζήτηση του ‘μαύρου χρυσού’ υπό το φως της ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και της αυξανόμενης παραγωγής από τη Λιβύη ωστόσο δεν αναμένεται να προτείνει άμεσες ενέργειες, σύμφωνα με πηγές από την OPEC+.

Η κοινή υπουργική επιτροπή της OPEC+, στην οποία περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι παραγωγοί Σαουδική Αραβία και Ρωσία, αναμένεται να συνεδριάσει στις 16.30 ώρα Ελλάδας.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (OPEC) και οι σύμμαχοί του -- συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας-- μιας ομάδας γνωστής ως OPEC+, εφαρμόζουν μειώσεις στην παραγωγή από τον Ιανουάριο του 2017 σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ισορροπία στην αγορά, να στηρίξουν τις τιμές και να μειώσουν τα αποθέματα.

Σε αυτό το κλίμα, η τιμή του WTI, παράδοσης Δεκεμβρίου χάνει 0,61% στα 41,12 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το brent παράδοσης Δεκεμβρίου υποχωρεί 0,63% στα 42,66 δολ. το βαρέλι στο ICE.